Haar verven (haarkleuring)

Je bezoekt deze pagina waarschijnlijk omdat je informatie over haarkleuring zoekt. Misschien wil je zelf je haar verven. Het kan ook zijn dat je je haar wilt laten verven door een kapper. Of misschien zoek je gewoon meer praktische informatie en tips over haarkleuring. Op deze specialiteitenpagina lees je alles wat je wilt weten over haarverf.

Wil je je haar laten verven door Haarvisie? ?Maak dan direct een afspraak!

Praktische informatie over haarkleuring

Dus je wilt meer weten over het verven van haar? Logisch, je bent niet de enige. Tegenwoordig is het verven van je haar de normaalste zaak van de wereld. Hoe ouder je wordt, hoe meer grijze haren ? En hoewel een grey look best goed kan staan, wil je misschien toch je normale haarkleur terug. Dit is dan ook vaak een reden om je haar te (laten) verven.

Maar haarkleuring draait steeds meer om het creëren van een mooie bos haar, in de haarkleur die bij jou past. Denk aan een mooie Balayage, Highlights of Ombre. Er zijn tot slot ook mensen die hun haar juist grijs willen (laten) verven. Wat de reden ook is, door je haar te verven creëer je een mooie look! We leggen je graag uit wat je echt moet weten over het verven van je haar.

Zo lang blijft de haarverf zitten
Als je het haar verft, blijft de verf gewoon in je haar zitten. Alleen de ‘toning’ van de verf (de kleurpigmenten -zoals rood of blauw- die erin zitten) vervaagt. Dit was je er als het ware langzaam uit.

 • Hoe intenser de kleur, hoe sneller het zal vervagen; want een intensere kleur is iets schadelijker dan een milde kleur.
 • Ook de haarkwaliteit is belangrijk. Hoe gezonder (en sterker) het haar, hoe beter de verf aan het haar hecht, en hoe langer de kleur dus blijft zitten.
 • Daarnaast speelt de verzorging een belangrijke rol in de ‘’houdbaarheid’’ van de kleurbehandeling.
 • Tot slot hittetools. Gebruik je deze? Hoe meer warmte je gebruikt, hoe sneller je kleuring zal vervagen.

Je haar (laten) verven? Dit is belangrijk!
Jouw haar is belangrijk, en je wilt het beste resultaat. In de praktijk moet je daarom letten op 4 zaken:

 1. Bepaal de verfsoort; ieder haartype is namelijk anders (denk aan de dikte, kwaliteit en aanwezigheid van roodpigmenten). Dit heeft allemaal invloed op het eindresultaat.
 2. Denk goed na over de kleur; denk goed na over welke haarkleur bij je past. Wil je een ‘standaard’ kleur, of een mix van kleuren die bij jou past? Let op: Bij een mix van kleuren kun je sowieso beter een professional inschakelen in plaats van het zelf te doen.
 3. Let goed op de producten die je gebruikt; bij het verven van haar komt niet alleen haarverf kijken, maar ook shampoos, maskers en andere haarverzorgingsproducten.
 4. Maak een keuze – zelf verven of professioneel laten verven; heb je geen ervaring met verven, dan is zelf verven niet verstandig. Maar zelfs met ervaring, blijft de kans op ‘mislukking’ aanwezig. Een professional weet wat hij of zij doet. Maak in ieder geval een goede afweging (!).

Zoals je hierboven leest is haarkleuring geen kwestie van een verf ?, een kwast ?️, en een half uurtje verven ⏲️. Er komt veel bij kijken. Advies en/of hulp nodig? Stuur ons een WhatsApp-bericht (of e-mail).

De meest gevraagde haarkleuren voor vrouwen
Balayage, Highlights, Blond haar, As bruin, Ombre hair, (Natuurlijk) grijs haar, Wit haar, Color melt en Sunkissed.

De meest gevraagde haarkleuren voor mannen
Grijs haar, Wit haar, Blond haar,Grijsdekking en Highlights.

Wil je meer informatie over een van deze behandelingen? Vul dan ons intakeformulier in of maak direct een afspraak!

Haar verven, zelf doen of uitbesteden?

Je kunt zelf je haar verven. Dit heeft 2 voordelen: het is sneller en goedkoper.
Vind je geld en tijd belangrijker dan kwaliteit? Dan kun je zelf aan de slag met haarverf. Toch wijzen we je wel op de nadelen van zelf je haar verven:

 • De meeste mensen hebben niet de kennis, inzicht en ervaring voor een professioneel eindresultaat.
  Of je dus echt happy wordt door zelf je haar te verven? Grote kans van niet.

Een voorbeeld: veel mensen kiezen voor een thuisbehandeling om hun gekleurde haar zelf lichter te maken. Hiervoor moet het haar echter eerst ontkleurd worden. Doe je dit niet of niet goed, dan kan het totaal verkeerd uitpakken en loop je – met een beetje pech– met een knaloranje coupe over straat. Deze doe-het-zelf-behandeling gaat dan ook regelmatig mis, zo weten wij uit de praktijk.

 • Doe-het-zelf haarverf bevat slechts 1 kleur. Hierdoor zal het (waarschijnlijk) nooit goed zijn afgestemd op jouw uiterlijk.
 • Herstel is kostbaar en tijdrovend. Heb je zelf je haar gekleurd en is het mislukt of ben je echt niet tevreden? Dan zal het herstellen en corrigeren van je haar veel tijd – en daardoor ook geld – kosten.

Haar laten verven door Haarvisie

Het professioneel verven van haar is één van de moeilijkste technieken (!) binnen het kappersvak. Daarom zijn de specialisten van Haarvisie hier speciaal voor opgeleid. Sterker nog: 5 stylisten van Haarvisie mogen zich ‘Color Masters Experts’ noemen ?. Dit is de hoogste titel voor kleurexperts ?!

Color Masters Experts, wat houdt dit in?
De Color Masters Experts van Haarvisie hebben een -zeer intensieve- professionele opleiding gehad. Hierin zijn zij opgeleid in de ”leer van kleuren” ?️‍?: haarverf kleuren, kleurtechnieken en kleurkeuze op maat.

Wat jij als klant mag verwachten?

 • Iedere stylist van Haarvisie stelt vóór elke kleurbehandeling een (nieuwe) diagnose, en past de tinten en dosering aan op jouw gewenste resultaat.
 • Bij Haarvisie combineren we meerdere kleuren voor een natuurlijke look. We stemmen ze volledig af op jouw uiterlijk. Dit zorgt voor een veel natuurlijker resultaat ?Wij maken een kleur op maat! Deze ‘gepersonaliseerde kleuren bestaan soms uit wel 5 tinten; speciaal gekozen voor bijvoorbeeld de uitgroei, lengtes en punten. 
 • Haarvisie werkt uitsluitend met topproducten. Denk aan hoogwaardige shampoos, kleuringen en andere haarverzorgingsproducten. Een aantal van deze topproducten voor het haar zijn: Dark oil lijn van Sebastian, Cellophanes glanskleuring van Sebastian en de haarproducten van Keratherapy.
 • Alle technieken en stijlen zijn mogelijk. Al jouw wensen zijn mogelijk bij Haarvisie: 

Voorbeelden: creaties van Haarvisie

Haarkleuring met Olaplex

Olaplex zorgt ervoor dat je je haar op een veilige manier kan (laten) verven. Olaplex herstelt je haar en helpt het gezond te zijn ??‍♀️
Ook helpt Olaplex beschadigingen – tijdens het verven van je haar – te verminderen.

Het is een methode die wereldwijd door ruim een miljoen salons wordt toegepast, ook bij Haarvisie. We mogen ons dan ook met recht Olaplex Salon noemen. Hier lees je alles over de Olaplex behandeling!

❗Maak je een afspraak voor haarkleuring, dan vragen we altijd (in het formulier) of je ‘met Olaplex’ gekleurd wil worden.

Tarieven van haar verven / haarkleuring

Je haar laten kleuren bij Haarvisie? Het tarief van een kleurbehandeling hangt sterk af van jouw wensen en behoeften.

Heb je vragen?
Mail ons op salon@haarvisie.nl of stuur een bericht via:

Haarkleuring in 4 stappen

✅Stap 1: diagnose van je haar
✅Stap 2: uitgebreid adviesgesprek
✅Stap 3: de juiste kleurtinten bepalen
✅Stap 4: het haar verven (kleuren)

Waarom Haarvisie?

?Color Masters Experts
?Ruim 25 jaar ervaring
ℹ️Uitgebreid advies op maat
??Aandacht voor jou
?Olaplex salon

Meer informatie over

”Haarvisie uit Rijswijk is een Olaplex salon. De experts van Haarvisie in Rijswijk (Den Haag) beheersen alle technieken en zijn uitgebreid geschoold. Ook werken er vijf Master Color Experts in onze salon. Dit is de hoogste titel voor kleurexperts.”

Reviews Haarvisie