Hebben jullie al van de nieuwste haartrend Ecaille gehoord? Het is een speciaal voor jou op maat gemaakte kleurservice met natuurlijk ogende high- en lowlights. Dit meerkleurig palet wordt geïnspireerd door de kleuren van edelmetalen. Deze techniek onderscheidt zich door gebruik te maken van gouden highlights die je haar een glanzend en sunkissed effect geven. Ecaille wordt ook wel de schildpadtechniek of tortoiseshell genoemd, omdat de techniek geïnspireerd is op het bruine, glanzende schild van een schildpad.

Het verschil tussen Ecaille, Balayage en Ombre

Bij ecaille worden er gouden en karameltonen aan je haar toegevoegd, die je haar warmte en diepte geven. De basis van je haarkleur wordt vaak iets donkerder gemaakt, maar door gebruik te maken van high- en lowlights in verschillende tinten krijg je een natuurlijk ogende multidimensionale haarkleur. Ook bij ecaille wordt het haar geverfd zonder gebruik te maken van folie, zodat het kleurverloop egaler en natuurlijk overkomt.

Wat ecaille onderscheidt van bijvoorbeeld balayage of ombre, is dat er niet één specifieke kleur wordt aangebracht aan je haar, maar een mix van verschillende gouden en karameltonen; afhankelijk van je huidskleur. De verschillende ‘schilden’ worden onder de professionals ook wel rose gold, black pearl, burnished bronze, soft suède, rich copper, molten glow, elegant ebony, polished platinum of de raw ore ecaille genoemd.

Bekijk hier een aantal voorbeelden:Wereldsterren zoals Gisele Bunchen, Jessica Biel, en Jessica Alba zijn al gespot met deze nieuwste techniek. Ook proberen? Maak een afspraak bij een van onze specialisten, zoals Jarlin of Asuman.

  

Ecaille kleuringen: