Een mooie grijze look krijgen? Zo doe je dat!

Grijs haar. Een van de meest geliefde haartrends van nu. Maar wat nou als je natuurlijke haarkleur grijs is, je het verven zat bent maar je niet wilt rondlopen met de zogenoemde “landingsbaan”? We gaan er niet om liegen. De weg naar je natuurlijke grijze haarkleur is lang en vergt soms wat geduld. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit proces voor iedereen geleidelijker aan te laten verlopen. In dit artikel geven wij je 5 tips op kleurgebied om een mooie grijze coupe te bereiken. Zo geniet ook jij straks van je ultieme grey look!

1. Semi-permanente kleuring

Ben je er nog niet helemaal zeker van om je donkere haarkleur gedag te zeggen? Dan kun je ervoor kiezen om een semi-permanente spoeling in het haar aan te laten brengen. Deze spoeling zorgt ervoor dat het grijze haar bedekt wordt. Naarmate van tijd zal de verf vervagen waardoor er hier en daar een grijze haar tevoorschijn komt. Soms kan het wel zo zijn dat de warme kleurpigmenten die in het haar aanwezig zijn, ook aanwezig blijven. Hierbij moet je denken aan een gloed over het hele haar, waardoor de kleur geel of oranje kan lijken.

2. Probeer lowlights

Bij deze techniek wordt, net als bij highlights, gebruik gemaakt van veel folies. In plaats van het haar lichter te maken wordt het haar juist donkerder gekleurd. Dit kan bijvoorbeeld goed werken als je natuurlijke uitgroei hier en daar nog vrij donker van kleur is. Ga je voor lowlights, laat dit dan altijd door een specialist in haarkleuring doen.

Bovenstaande toont het effect van lowlights.

3. Highlights voor een geleidelijke uitgroei

Als je het ons vraagt zijn highlights een van de mooiste manieren om het haar geleidelijk aan grijs te laten worden. Met de highlight-techniek worden er door het hele haar veel folies gezet. Grijs en blond liggen qua kleur vrij dicht bij elkaar en kunnen daardoor erg mooi in elkaar overlopen. Dit zorgt ervoor dat er veel kleurverschil in het haar gecreëerd wordt, waardoor het haar langzaam maar zeer natuurlijk ogend kan uitgroeien.

Bovenstaande toont het effect van highlights.

Ook bovenstaande toont het effect van highlights.

4. Full Bleach

Met een full bleach creëer je een mooie wit blonde haardos. Deze behandeling zorgt ervoor dat het haar volledig ontkleurd wordt. Een populaire kleurtrend met veel verschillende benamingen, zoals ​​bleken, bleachen, blonderen en ontkleuren. Ondanks dat het haar volledig ontkleurd wordt, kan het in principe niet veel kwaad, mits het op de juiste manier wordt gedaan. Zo gebruiken wij in onze salon Olaplex. Dit product zorgt ervoor dat de kwaliteit van het haar optimaal wordt behouden en voorkomt beschadiging van het haar.

Bovenstaande toont het effect van een full bleach.

5. Gebruik een toner bij volledige uitgroei

Een toner is eigenlijk alleen een optie wanneer het haar al volledig uitgegroeid is. Denk aan een natuurlijke bos grijs haar waarin nog wat warmte aanwezig is. De haar toner kan er dan voor zorgen dat deze nog net dat beetje warmte eruit trekt, waardoor de kleur frisser zal ogen. Net als de semi-permanente kleuring zal een toner ook naarmate van tijd vervagen in het haar. Om de frisse kleur te behouden zal de behandeling om de zoveel tijd herhaald moeten worden.

Bovenstaande toont het effect van een haartoner.

5. ”Gewoon” stoppen met verven

De titel verklapt het al, een gevalletje ‘makkelijker gezegd dan gedaan’. Maar de één heeft er meer moeite mee dan de ander. Als je blond bent zal het natuurlijke proces van ‘een grey look krijgen’ makkelijker verlopen dan wanneer je haar donker van kleur is. Heb je een donkere haarkleur, zoals bruin of zwart, dan zal het even duren voordat je een volledig grijze coupe krijgt. Probeer vol te houden en geduld te hebben – en dus niet te verven!

Wil je meer weten over hoe jij jouw ultieme grijze look kan bereiken? Neem dan contact met ons op en laat je adviseren door een van onze kleurspecialisten.

Zoals je hierboven leest is zijn er verschillende methoden om een mooie grijze look te krijgen. Maar ieder haar is anders. Wil je advies en/of heb je hulp nodig? Stuur ons een WhatsApp-bericht (of e-mail).