6 haartrends voor de zomer

Yes! Summer is coming. Voor de zomer van 2021 lopen de lifestyle trends ver uiteen. Op modegebied heb je ze waarschijnlijk al voorbij zien komen, de 60’s tot en met de 90’s maken een flinke comeback. Daarom kunnen we op haargebied natuurlijk niet achterblijven met deze trends. Ook de natuurlijke look ontwikkelt zich in een razend tempo, van dromerige beachy waves tot een ultra korte coupe. En op kleurgebied zal diversiteit ook zeker niet ontbreken, van fantasy colors tot aardetinten. Wij hebben alvast 6 toffe haartrends voor deze zomer voor je uitgelicht.

Clean beauty

Dé trend van 2021; clean beauty, het bewuster omgaan met het lichaam en milieu. Er is steeds meer vraag naar duurzame producten, producten die goed zijn voor het milieu en voor je gezondheid. Zo ook op haargebied, waar de vraag naar duurzame haarproducten groeiende is. En hebben we het over duurzame haarproducten, dan hebben we het over producten die vrij zijn van synthetische stoffen zoals sulfaten, parabenen en siliconen. Onze eigen Haarvisie productenlijn HV3 is hét voorbeeld van zo’n duurzame lijn.

Bangs

Mod bangs, curtain bangs en slip bangs. Pony’s ze blijven een flinke hit! Het zijn in feite technieken die worden gebruikt om je gezicht optisch langer te laten lijken. Mod bangs, een lange pony, welke je hele voorhoofd bedekt tot net boven de wimpers. Curtain bangs, ofwel een uitgegroeide pony. Curtain bangs beginnen korter in het midden van het voorhoofd en worden geleidelijk langer naar de oren toe. Slip bangs, een soepelvallende pony die minder volumineus is als de curtain bangs en welke bij elke gezichtsvorm past.

Beachy waves & Bouncy curls

Ze zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken: die prachtige lokken met een subtiele slag of een mooie bos krullen. Deze trends zijn al een langere tijd zeer populair en niet zo gek, want hé, wie wil ze nou niet?! Er bestaan tegenwoordig talloze manieren en styling tools om deze kapsels te creëren. We zijn er inmiddels ook allang achter dat er met een stijltang veel meer mogelijk is dan het haar glad stijlen. Met bepaalde draaitechnieken kun je grovere slagen maken in het haar waardoor je het beachwaves effect krijgt. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van een krultang: hoe dikker het ijzer is hoe grover de krul zal zijn. En last but not least een oude tool die kort geleden opnieuw z’n intrede maakte, en wat voor een. De wafeltang, met deze tang kun je de mermaid waves creëren. De mermaid waves zijn slagen die wat dichter op elkaar liggen en overeenkomen met de beachwaves. Zeer populair op de social media kanalen zoals instagram of tiktok #mermaidwaves

Flowerpower

De Shag en een pixie cut, haarstijlen die in de 60’s en 70’s al hot waren. De pixie cut is een sexy maar ook stoere korte coupe welke verwijst naar een kapsel dat kort is aan de zijkanten rondom en iets toeneemt in lengte aan de bovenkant. Deze coupe zorgt ervoor dat je jukbeenderen worden geaccentueerd. De Shag is een haarstijl die vergelijkbaar is met de beachwaves, maar dan een stoerdere variant. Een warrige maar toch elegante coupé, ook wel bekend als de ‘out of bed look’. Bij een shag wordt het haar in vele lagen geknipt en in de lengtes uitgedund zodat er bovenop het hoofd meer volume ontstaat. Bij beide coupes zijn lengte en structuur van het haar geen issue. Dus of je nu kort, lang, dik, dun, steil of krullend haar hebt; de shag of pixie cut kunnen altijd.

Face Framing

Money piece, eerder dit jaar zagen we deze face framing techniek al voorbijkomen. Deze trend was in de jaren 90 ook al een flink succes en heeft opnieuw zijn intrede gemaakt in de modewereld. Bij deze kleurtechniek zet de kapper de twee voorste plukken, die om je gezicht vallen, in met twee grove highlights of juist meerdere subtiele highlights. Dit creëert meer dimensie in het gezicht. Ook zullen de grove highlights en balayage technieken nog steeds voorbij komen. Qua kleuren kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kleuren die we deze zomer veel voorbij gaan zien komen zijn uitermate verschillend. Blonde tinten zoals honing, vanille en strawberry blond. Warme aardetinten als koper en chocolade bruin. En als kers op de taart zullen we ook veel fantasy colors gaan zien, zoals sky blue, rose goud, seringen en blended grey.

Boys will be boys

Hoewel mannen coupes deze zomer veel met elkaar overeenkomen, zijn ze toch op hun eigen manier weer anders. Ook op haargebied voor de mannen gaan we terug naar de vorige eeuw. Om te beginnen het welbekende kapsel uit peaky blinders, de French crop, waarbij rondom de oren een lichte fade uitloopt naar korte lengtes bovenop het hoofd welke messy naar voren worden gedragen. Dan de Undercut, een kapsel met kort opgeschoren zijkanten waarbij de lengtes aan de bovenkant variëren van kort tot vrij lang welke naar achter of opzij worden gedragen. En last but not least, de Quiff. Dit is ongetwijfeld een van de populairste mannenkapsels van 2021. Kenmerkend voor dit kapsel is de lange achterovergekamde kuif aan de voorkant van het hoofd.

Genoeg inspiratie en voor ieder wat wils. Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf al met een van deze haartrends van de zomer? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in bij een van onze topstylisten en kom gezellig langs in een van onze salons.