Face framing: een van dé trends van 2020!

De face framing trend zag als eerste het daglicht in de jaren 90 en anno 2020 terug van weggeweest. Het is de perfecte optie voor als je iets nieuws wilt proberen, maar niet op een totaal andere haarkleur zit te wachten. Daarnaast vergt het weinig onderhoud en is het voor ieder haartype geschikt. Benieuwd of deze trend iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat is face framing?

De naam zegt het eigenlijk al: face framing is een techniek waarbij highlights rondom je gezicht worden gezet. Op deze manier laat je jouw gezichtsvorm het best naar voren komen en creëer je een frisse look. Face framing wordt ook wel ‘money piece’ of ‘hair contouring’ genoemd. 

In de jaren 90 werd vaak gekozen voor een ‘chunky’ variant van face framing; met grove stroken. Maar tegenwoordig zien we dit ook terug in een subtiele vorm waarbij gebruik wordt gemaakt van 5 – 10 folies om dit effect te creëren. Je haar wordt ontkleurd en vervolgens weer ingekleurd met een toner die bij jouw haar- en huidskleur past. 

Laat je goed adviseren voor face framing

Een goede color master stylist weet wat het best bij jouw haarkleur en gezicht past, dit is tenslotte niet voor iedereen hetzelfde. Vaak hebben blondines een wat koelere ondertoon en past een assige kleur beter. De wat warmere karamel tinten zijn weer meer geschikt voor brunettes. Een afspraak maken voor een kleurbehandeling? We nemen graag uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen, zodat we je van een goed kleuradvies kunnen voorzien.

3 voordelen van face framing

  1. Weinig onderhoud – Wanneer je face framing highlights laat zetten, loopt de kleur subtiel over in je eigen haarkleur zonder dat je hier een landingsbaan aan overhoudt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over uitgroei. Het is overigens ook heel mooi als de face framing uitgroeit. 
  2. Voor iedereen geschikt – Helemaal als je niet zit te wachten op een grote verandering, maar wel net even iets anders wilt. Of je nu heel lang haar hebt of een korte bob, deze behandeling is geschikt voor vrijwel elk type kapsel. Let wel: de techniek is niet geschikt voor extreem kort (opgeschoren) haar.
  3. Het laat je haar optisch dikker lijken. Als je babylights aan de contour laat zetten, creëer je diepte in je kapsel, dus helemaal perfect voor de dames die graag wat meer volume willen.

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je direct een afspraak maken voor een behandeling? Dat kan! Je hebt een afspraak gemaakt binnen één minuut. Wil je eerst nog meer weten over de tarieven en de behandeling? Vul dan het intakeformulier in en we voorzien je van een advies op maat. Tot in de salon!