Benieuwd naar onze haartoners?

Dagelijks praten wij in de salon over haartoners en wij gebruiken deze ook heel vaak in combinatie met kleur- of knipbehandelingen. Maar wat is een toner nou precies en wat doet het voor je haar? In dit artikel lees je alles over de toner.

Wat is een toner?
Een toner moet je zien als een milde kleuring, een extraatje na een highlight– of bleach-behandeling.
Met een normale kleuring kun je lichter of donkerder gaan; met een toner haal je ongewenste tinten (zoals geel en oranje) uit het haar.
Ook voeg je hiermee karakter toe aan de kleur.


Een toner wordt altijd gebruikt na afloop van een bleach behandeling. Denk bijvoorbeeld aan tinten als ice blond, beige blond, grijs blond, rosé/strawberry blond, champagne blond, peach hair, violet en blauw. Daarnaast kun je met een toner de natuurlijke haarkleur iets lichter maken, zodat de kleur beter overloopt, bijvoorbeeld met highlights. Dit zorgt voor een mooi, natuurlijk effect. 

Toners werken beter op lichte haarkleuren

Toners werken (helaas) het beste op de lichtste haarkleuren. Als we het over bovenstaande kleuren hebben, zoals ice, beige, grijs en pastel tinten blond, pakken deze toners alleen op ultra blond haar.

Voor de dames met donker haar is dit erg jammer. Het is namelijk lastig om donker haar ulta blond te krijgen.
Vaak is het daarom ook niet mogelijk om zo’n kleur te bereiken met slechts één kleurbehandeling.

Toners voor donkerdere haarkleur?

Toners zijn natuurlijk niet alleen voor blond haar, maar ook voor bruin en donkerder haar. De toners geven het haar een mooie warme of koele touch, of dit nou blond of bruin is.

Afhankelijk van de kwaliteit van het haar blijft een haartoner tussen 5 en 20 wasbeurten zitten.

Hoe zorg je ervoor dat je het effect zo lang mogelijk behoudt?
Je kunt de kleur van je (blonde) toner langer mooi houden door een blonde shampoo voor koel blond haar te gebruiken of bijvoorbeeld een warme kleurconditioner voor warm blond haar.

Wij geven standaard een kleurconditioner mee bij elke uitgebreide kleurbehandeling, zodat je thuis je kleur mooi kan bijhouden.
Voor pasteltinten of bij grijsblond haar, mengen wij de Olaplex nr. 3 vaak met een bijpassende kleurconditioner, zodat je je eigen persoonlijke masker voor thuis hebt. Zo blijft je tint er goed uit zien.

Retouch haartoner

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor een retouch haartoner.
Dit is een tussentijdse behandeling die je bestaande kleur een opfrissing geeft of net een iets andere tint kunt nemen. Handig voor tussen de langere behandelingen door.

Persoonlijk kleuradvies? 

Kom bij ons langs of stel je vraag via Facebook, Instagram of WhatsApp.