Bleached hair?

Haar blonderen

Je stapt prachtig bij ons de deur uit met je geblondeerde lokken. Je haar ruikt heerlijk, het glanst en het zit mooi in model. Maar thuis krijg je dit niet meer voor elkaar. Hoe kan je nou zelf thuis je haar mooi en gezond houden nadat je jouw haar hebt laten blonderen door de kapper?

haar blonderen

Haarverzorging

  • Was je haar maximaal 3 keer per week! We weten dat dit soms lastig kan zijn, maar door rustig af te bouwen kan ook jij dit voor elkaar krijgen. Hoe minder je je haar wast, hoe beter de kwaliteit van je haar. Ook blijft de toner langer in het haar zitten als je het minder wast. Tip! Gebruik intussen een droogshampoo. Onze favoriet? Sebastian Drynamic € 27,40.
  • Een goede shampoo én conditioner is een must! De ingrediënten van een shampoo en conditioner zijn belangrijk. Haar Blonderen is- en blijft een chemische behandeling die schadelijk is voor het haar. En beschadigd haar heeft echt verzorging nodig, die een drogistproduct je helaas niet kan bieden. Hier zitten vaak minder goede ingrediënten in. Dit is slecht voor het haar. Je investeert veel geld in een mooie haarkleur, dan is het zonde om dat te verpesten met een goedkope shampoo.
  • Was je haar altijd met lauwwarm water. Te heet water droogt je haar namelijk uit en dat is niet goed voor de geblondeerde lokken. Van koud water openen de haarschubben niet, wat ervoor zorgt dat de shampoo het haar niet volledig kan reinigen. Was het haar daarom altijd met lauwwarm water.
  • Gebruik minimaal één keer in de week een masker! Maskers voeden het haar intensiever dan een conditioner en dat is voor bleached hair zeer gewenst. Een haarmasker is alleen bedoeld voor de lengten en punten van het haar en niet voor de hoofdhuid. De hoofdhuid kan hierdoor vet worden. Heb je het druk? No problem. Veel maskers doen slechts in een paar minuten tijd hun werk. Maar langer in laten trekken doet natuurlijk geen kwaad! Onze favoriet? Keratherapy Deep Conditioning Masque € 30,95.
  • Was je haar ongeveer één keer per week met een blonde shampoo om de koele toon in je haar te behouden. De meeste blonde shampoos hebben geen verzorgende bestandsdelen, waardoor je haar vaak droog aanvoelt. Onze favoriet? No Yellow shampoo € 13,95 / mask € 16,95.
  • Kom eens in de twee maanden langs voor een tussentijdse behandeling om het haar mooi van kleur te houden. Denk hierbij aan een toner of Sebastian Cellophanes. Hiermee fris je je kleur op zonder het te beschadigen!
  • Wacht na het kleuren minstens 48 uur voordat je je haar wast. Dit geeft de toner meer tijd om volledig in te trekken, waardoor de kleur langer mooi blijft.
  • Kijk uit met warmtebronnen! Flinke hitte laat je kleur sneller vervagen. Je mag je haar heus wel stylen, maar zorg altijd voor een verzorgend haarproduct hitteprotectie en zet je krul- of stijltang niet warmer dan 180 graden. Onze favoriet? Sebastian Trilliant € 29,60 – Agadir Hair Shield Spray € 39,95.

haar blonderen, kapsalon in de buurt

Meer lezen over haarstyling