Wil jij de zomer fris beginnen met een nieuw kapsel? Wij zijn helemaal fan van de Grey Hair trend! Zilvergrijs, of titanium grijs, is hierin veruit het meest populair. 50 Shades of Grey dus maar dan op je hoofd. Niet alleen voor vrouwen overigens, ook de mannen omarmen deze nieuwe trend. Velen combineren het vervolgens weer met pastelkleurige lokken. Hieronder een aantal voorbeelden van zowel vrouwen als mannen, bekend en onbekend, als inspiratie voor jouw nieuwe look.

Grey-Color-Hair-New-Trend-2016 Schermafbeelding-2016-05-25-om-16.36.52

Maar grijs haar betekent eigenlijk dat je oud bent, dus waarom is dit toch zo trendy? Je valt voornamelijk enorm op tussen al die saaie blonde en bruine kapsels en het geeft je een hele mysterieuze look. De grijze kleur kan ook nog eens een hele chique en sexy uitstraling geven.

Hoe verf je je haar grijs?

Het proces om je haar te verven is in principe niet heel anders dan bij een blondering. Je moet uiteraard van tevoren je haar ontkleuren waarna de grijze kleur wordt aangebracht. De kans is groot dat er wel twee keer geverfd moet worden om er zeker van te zijn dat je haar alle verf in zich opneemt. Een tijdrovend proces dus.

Bespreek met je kapper welke tint je exact wilt hebben, omdat het effect mede door je huidskleur bepaald wordt. We willen je wel waarschuwen dat deze kleur minder lang goed blijft in tegenstelling tot andere kleuren. Dat komt omdat je haar koele kleurtinten minder goed in zich opneemt. Je stylist zal je uiteraard een aantal tips geven om de kleur langer vast te houden, zoals speciale blondshampoo’s en blondconditioners voor je grijs gekleurde haar. Het is een goed idee om je haar wat meer te verzorgen dan normaal, zodat het haar gezond blijft.

Kan ik een spoeling gebruiken?

Eigenlijk is het alleen mogelijk een spoeling te gebruiken als je van jezelf al blond of geblondeerd haar hebt. Het ligt aan de kwaliteit van je haar hoe lang de spoeling zal blijven zitten.

Lijkt jou deze Grey Hair trend wel wat? Maak snel een afspraak online en we adviseren je graag. Niet alles is mogelijk dus er moet altijd van tevoren met een stylist gekeken worden wat de mogelijkheden zijn voor jouw haar.