Balayage

Balayage is op dit moment de meeste gevraagde haarverftrend bij Haarvisie.  Dat is ook niet zo gek, want het is helemaal de trend van nu! Maar wat houdt deze nieuwe verftrend nu precies in? Wij geven antwoord op al je vragen.

De techniek

Bij een balayage is de bovenkant van het haar donkerder dan de lengten en punten. Hierdoor krijg je een hele natuurlijke overloop en ziet je haar er niet heel erg gekleurd uit. Daarom ook een groot voordeel; je ziet geen uitgroei! Kort samengevat geeft deze haarverf techniek een sunkissed look aan je haar.

Hoe wordt deze techniek ingezet?

Balayage is afgeleid van het Franse woord voor veeg en deze wordt dan ook als een soort veeg ingezet in de vorm van een V. Bij het inzetten werken wij (vaak) ook niet met folies, zoals je bijvoorbeeld wel bij highlights gewend bent. De veeg wordt lager ingezet dan highlights, dus niet vanaf de hoofdhuid. Hierdoor heb je nauwelijks uitgroei.

Waarom is het zo hot?

Deze techniek houdt rekening met de valling van het haar en geeft daardoor een oplichtend en natuurlijk effect. De kleur kan goed aan het haar aangepast worden en samen bepalen wij welke kleur jou het beste staat.

Is de balayage behandeling geschikt voor mijn haar?

De balayage techniek kan toegepast worden bij vrijwel alle haartypen en lengten. Voor de rest is het bij alle haarstructuren mogelijk. Steil, slag of krul haar! Uiteraard zal deze behandeling in steil haar een ander effect geven als in krul haar. In krul haar komt het meestal  net wat mooier uit!

Hoe lang duurt zo’n behandeling?

Met een totale balayage behandeling zijn wij ongeveer 3 uur bezig, exclusief knippen en föhnen. Wij zijn alleen al 1 tot 1,5 uur bezig met de kleuring inzetten! Daarna moet de kleuring nog intrekken, uitgespoeld en getoned worden. Met een toner halen wij ongewenste tinten zoals geel en oranje uit het haar en voegen we karakter toe aan de kleur. Een toner wordt altijd gebruikt na afloop van een bleach behandeling. Houd zeker een paar uurtjes vrij wanneer je deze behandeling bij ons komt doen. De behandelingsduur hangt geheel af van de haarlengte, wensen en de bestaande kleur op dat moment.

Ik heb zelf heel donker haar, kan ik het licht krijgen met deze haarverf techniek?

Afhankelijk van of je natuurlijk donker haar hebt of geverfd donker haar, is het mogelijk het haar lichter te maken. Natuur haar licht sneller op als gekleurd of gespoeld haar. Gekleurd haar is lastiger lichter te maken, omdat de ontkleuring eerst door de verf-laag of lagen heen moet gaan. Bij natuur haar kunnen wij het haar lichter maken als bij geverfd haar. Ook komt er bij natuur haar minder warmte vrij.

Kijk voor meer inspiratie ook eens op het Instagram account van de expert Guy Tang.

Wil je een persoonlijk advies en prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons intakeformulier in en dan nemen we snel contact met je op. Wij zijn gespecialiseerd in de allernieuwste haarkleur technieken! Haarvisie uit Rijswijk is met recht een Balayage kapper.

Meer over Balayage

Balayage bruin haar, Balayage, Balayage kapper

Balayage bruin haar

Haar kleuren

Hou je misschien van spectaculaire kleuren? Dan is een gepersonaliseerd kleurmasker iets voor jou. Hiermee kan je thuis de kleur van je haar goed onderhouden.

 

Haarvisie balayage bruin, Balayage, Balayage haar, Haar balayage

Balayage bruin haar

Balayage, Balayage haar, Haar balayage

Balayage blond haar