De blogger bob / chin-length bob: een nieuwe trend voor de zomer!

Deze zomer kun je, zoals je in onze vorige blog hebt gelezen, gaan voor een nieuwe haarkleur om er trendy bij te lopen. Maar je kunt ook voor een kort kapsel gaan. Ook hier heb je ongetwijfeld over gelezen in ons recente item over de korte kapsels trends van 2023. En als je dan gaat voor een korte coupe, dan moet je wel even verder lezen. In deze blog gaan we het namelijk hebben over de blogger bob; ook wel de ‘chin-length bob’. Wat dit is en waarom deze trend zo super fijn is, dat lees je hier!

De blogger / chin-length bob, wat is het?

Bobs zijn er in allerlei soorten en maten, letterlijk. Ieder jaar komt er wel een nieuwe bob-versie bij, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Komt er een ‘nieuwe bob’ op, dan wordt ‘ie vaak vernoemd naar degene die ‘m bedacht heeft. Meestal zijn dat bekende modebloggers. Daarom is de nieuwe chin-length bob ook wel bekend geworden als de ‘blogger bob’. Ook deze is namelijk terug te leiden naar twee modebloggers: Brittany Xavier en Xenia Adonts.

De ‘blogger bob’, of chin-length bob (letterlijk vertaald: de bob op kinlengte), is een veelzijdige look die momenteel onder celebrities als een lopend vuurtje gaat. Het is een chique, verfrissende, subtiele en hele vrouwelijke look die toegepast kan worden op bijna iedere gezichtsvorm. Bijkomend voordeel van de blogger bob is dat je er jonger door lijkt. Haartechnisch is er ook een voordeel; want met dit kapsel zul je minder snel gespleten puntjes krijgen en zo blijft je haar gezond en in goede conditie – natuurlijk mits je je haar verder goed verzorgt. 

Maar, wat is de blogger bob nou?! Welnu, de blogger bob is een bob die qua lengte op kinhoogte zit. Dus qua lengte tussen de lange bob en bixie cut in. Nog steeds een ietwat korte bob dus, die wat meer uniform is, wat rechter is en meer structuur heeft dan bijvoorbeeld de boy bob. Afhankelijk van het haar kun je er verschillende looks mee krijgen. Maar de blogger bob is er eigenlijk gewoon voor iedereen, van dun tot dik haar, van krullend haar tot steil haar, en van blond tot rood. Een trend voor iedereen!

Hoe draag je de blogger bob?

Er zijn geen regels bij de blogger bob, draag ‘m precies zoals jij zelf wilt. Steil, sleek, wavy of messy. Er is wel 1 voorwaarde: het moet natuurlijk zijn, dus geen hitte producten en geen stylingproducten. De föhn mag lekker in de kast blijven. Verfrissend en luchtig, een boost van je kapsel met minimale inspanning, dat is de blogger bob. Draag ‘m naar de zijkant, gescheiden of in choppy laagjes. En natuurlijk mag je best kiezen voor haarclipjes, een haarband, een zijden sjaal, extra grote oorbellen en over the top lippenstift om je look te versterken. 

Kortom, de blogger bob is een veelzijdige trend. Een klassieke, elegante maar toch ook moderne, casual look die perfect is voor de zomer van 2023.