Een populaire 2023-trend: korte kapsels!

Dit jaar zien we kapsels met veel textuur, vaak ook toegepast op korte haarlengtes. Het lijkt wel een ware hyper trend geworden: ‘kort haar transformaties’. Maar met alleen kort knippen ben je er nog niet. Zelfs met kort haar kun je nog allerlei kanten op, afhankelijk van je haartype en je persoonlijke voorkeuren. In dit artikel willen je vooral inspireren door je mee te nemen in een trend van het moment: korte trending kapsels. Want hoe beter je mentaal voorbereid bent, des te makkelijker het voor je wordt om deze stijl te ownen en te rocken.

Kort en choppy

Korte choppy kapsels kenmerken zich door veel laagjes en veel textuur, met gekartelde uiteinden die zorgen voor een frisse, moderne en edgy look. Qua lengte komen choppy kapsels niet verder dan voorbij de nek. Bovendien wordt op deze manier meer volume gecreëerd rondom de kruin. Dit is natuurlijk fijn voor dames met dun haar. 

Let wel op bij korte choppy kapsels: het is alles behalve low maintenance. Je zult na het wassen met de föhn moeten drogen. Natuurlijke droging werkt niet goed op choppy laagjes. Ook kun je je haar, vanwege de lengte, niet vastbinden. Verder kun je met kort en choppy verschillende kanten op, zoals ook te zien in ons Pinterest bord (hieronder) – van pixies en bobs tot aan mullets en beach waves. En ook hier heb je talloze varianten, bijvoorbeeld met of zonder bangs en shags. 

Ook qua kleur kun je van alles toepassen; highlights, full head colour en balayages. Neem ook zeker even contact op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw haar.

Choppy bob kapsels

Heel populair op dit moment zijn choppy bobs. Daarom toch nog even een speciaal stukje hierover. Je kunt Choppy Bobs zien als een kruising van de klassieke bob en de populaire shaggy Wolf Cut – waar we pas nog over hebben geschreven. Bobs zijn vooral in trek omdat ze makkelijk te onderhouden en te stijlen zijn. En door er wat meer textuur en laagjes (choppy) aan toe te brengen krijgen bobs veel meer karakter en een sterkere look.

Laat je vooral verder inspireren door onze Pinterest borden te bekijken. En wil jij aan de slag met kort en choppy? Maak dan nu je afspraak, neem contact op of lees gerust verder op Haarvisie.nl.