De Wolf/Butterfly Haircuts maken een comeback dit jaar!

Als je de laatste kapseltrends een beetje in de gaten houdt, is de kans groot dat je de wolf- en butterfly kapsels de laatste tijd vaker bent tegengekomen. Maar wat zijn deze kapsels precies en is het voor jouw lokken ook een optie? Dat lees je allemaal in deze trendspecial.

De wolf cut trend

Steil haar kun je voor later bewaren. Dit jaar draait alles om laagjes, woeligheid en shaggy. Oftewel: kapsels met karakter die een weerspiegeling zijn van je karakter. De wolf cut trend is hier een uitstekend voorbeeld van. Dit kapsel is geïnspireerd door Billie Eilish, die als eerst de trend zette met haar woelige kapsels die lekker messy, choppy en nonchalant zijn. De wolf cut is eigenlijk een moderne benaming van de shag. Het is een licht nonchalante stijl met laagjes die het gezicht opent. Bovenop vind je hoogte, textuur en ‘beweging’ terug bij de wolf cut. Heeft je haar enigszins dikte, textuur en (lichte) golfjes, dan is dit een look die je makkelijk kunt rocken. Hieronder wat voorbeelden van de wolf cut trend.

De butterfly trend

De butterfly is een soort 2.0 versie van de wolf cut en de shaggy stijl, met veel laagjes -lang en kort gecombineerd- die als curtain bangs het gezicht framen. Zo wordt het ‘vlinder effect’ gecreëerd. De butterfly pakt vooral goed uit bij langer haar (alles langer dan schouderlengte). Dus heb je al curtain bangs? Dan ben je al goed op weg naar de butterfly trend.

Heb je van nature golvend haar, dan heb je extra geluk en hoef je minder stijlwerk te verrichten. Maar heb je steil haar, dan zul je iedere ochtend moeten stijlen om het karakteristieke volume van de butterfly te krijgen.

Wil je een kapsel waarbij je haar er voller, gezonder lang oogt? Dan is de butterfly look een zeer goede keuze. Ook als je kortere face framing laagjes en curtain bangs wilt rocken is de butterfly look een goede optie. Bekijk hieronder een aantal varianten van de butterfly trend.

Zelf de wolf cut en/of butterfly trend ownen? 

Wil jij zelf eens aan de slag met de wolf cut of de butterfly? Dan is het belangrijk dat je je van tevoren laat adviseren door een vaardige stylist. Hij of zij kan, op basis van je gezichtsvorm en eigenschappen van jouw haar, nagaan welk kapsel het beste bij jou past – en wat haalbaar is.

Bij Haarvisie hebben we inmiddels al talloze wolf cuts en butterflies gedaan, en weten we deze stijlen dus als geen ander te creëren. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over deze trends, of maak direct online een afspraak.