Een anti-aging look? Dit zijn 5 kapsels waardoor je er jeugdiger uitziet

Je hebt het ongetwijfeld al gelezen bij ons of elders; deze lente en zomer zijn er meer dan genoeg diverse haartrends waar je mee aan de slag kunt. Dit jaar is voor vrouwen niet alleen gericht op styling en producten, maar vooral juist op specifieke kapsels. We kijken in deze blog naar 5 kapseltrends voor de lente en zomer van 2022, met haarsnitten die niet alleen leuk en trendy zijn, maar ook nog eens ‘jong maken’ en flatteren.

Kapsel met lage zijscheiding

De lage zijscheiding verbreekt de symmetrie. Daardoor leidt dit kapsel af van onregelmatigheden in het gezicht. Een enorm flatterend kapsel dus, en vandaar ook dat dit kapsel bovenaan het rijtje staat. Kies je ervoor om de scheiding als een pluk over je voorhoofd te laten lopen, dan maskeer je ook kraaienpootjes en fronsrimpels.

Hoge paardenstaart

De hoge paardenstaart, je kent ‘m waarschijnlijk al. Mede door Ariana Grande helemaal hot and happening. Het heeft wat speels, waardoor dit kapsel ook ‘jong maakt’. Het speelse komt door de opgaande lijnen naar de staart die bovenop het hoofd zit. Dit staat symbool voor ambitie, jeugdigheid, energie en vrolijkheid.

Nice to know: bij Haarvisie hebben we ook een Quick-in Ponytail, zoals te zien op deze pagina (foto 3)

Kapsel met gordijntjes pony

Bekend geworden door celebs als Hilary Duff; de gordijntjes pony. Dit is met afstand de meest flatterende pony. Dit kapsel is trouwens beter bekend als ‘curtain bangs’. Draag je curtain bangs, dan kun je lijntjes in je gezicht makkelijk maskeren. Dus heb je kraaienpootjes, dan kun je die met de gordijntjes pony camoufleren. Bijkomend voordeel is dat je met curtain bangs ogenschijnlijk een smaller gezicht krijgt.

Halflang kapsel (lob)

Halflange kapsels, ook wel bekend als ‘lobs’, zijn onwijs populair. En niet zonder reden; lobs hebben een haarlengte die een flatterende werking hebben. De lengte valt doorgaans net over de kaaklijn (of rond het midden van de nek), waardoor ongewenste trekken – zoals rimpels in de nek en gelaatstrekken die minder strak ogen; gecamoufleerd worden. Je kunt verschillende kanten op met een halflang kapsel, maar wil je een jeugdige look? Dan kun je eens experimenteren met een lage zijscheiding of een gordijntjes pony.

De pixie cut

Heel kort, maar ook zeker een jeugdig karakter. We hebben het natuurlijk over de pixie cut. Deze korte coupe vergt niet veel ‘onderhoud’ en zeker als je met kleuringen aan de slag gaat, heeft je haar (omdat het zo kort is) er relatief weinig van te lijden. En heb je lijntjes op je voorhoofd die je wilt verbergen, dan kun je bij je pixie cut een hele korte pony overwegen; wel zo handig bij het fronsen ;-)