Ladies, dit zijn de kapseltrends voor de lente in 2022!

In de nachten hadden we de afgelopen dagen nog lichte vorst, maar overdag ziet het er steeds beter uit, met zonnige dagen en oplopende temperaturen. We kunnen dus weer lekker naar buiten en genieten van het mooie weer. En met de lente in het vooruitzicht, is het ook weer tijd om te kijken naar de haartrends voor de lente van dit jaar. Welke trends staan ons te wachten? Wij zetten het voor je op een rijtje, met de 5 populairste lente kapsels in 2022. Lees snel verder!

1. De middenscheiding

Dit is een trend die we vorig jaar al zagen verschijnen, de middenscheiding. Een super eenvoudige look, die je simpelweg krijgt door je lokken met een kam in een scheiding te trekken. Trek een lijn vanaf het midden van de brug van je neus, en klaar ben je. Ook dit voorjaar zul je deze trend vaker zien, bij alle soorten haartypes – van krullend tot steil haar.

2. Steil haar

En over steil haar gesproken, dit is toch wel een van de populairste trends deze lente. Wederom een erg eenvoudige look, die ‘het nonchalante’ benadrukt. Creëer de look door simpelweg niets te doen, te föhnen voor volume of door je haar glad te stijlen. En heb je last van pluizig haar? Let dan extra op verzorgingsproducten, en lees ook nog eens onze blogspecial over pluizig haar.

3. Balayage met verschillende kleuren

Een haartrend die eigenlijk altijd opgaat is toch wel de balayage. Grijp het lenteseizoen aan om te kiezen voor een nieuwe mooie kleur. En wil je mee met de trend, kies dan voor een balayage met verschillende natuurlijke tinten. Van brunettes tot blondines, iedereen kan deze lentetrend rocken!

4. French girl, bob- en lob kapsels

Deze najaarstrend van vorig jaar blijft nog even hangen en gaat ook in de lente van 2022 veel gezien worden in het straatbeeld; de Franse bob. Er zijn veel varianten, van net iets langer tot net iets korter – en van net iets strakker (zoals de 90’s bob) tot net iets meer nonchalant. Waar je ook voor gaat deze lente, draag ‘m zoals jij het wilt. En combineer deze look ook zeker met andere trends, zoals met curtain bangs of baby bangs. Laat je daarbij ook adviseren door jouw stylist.

5. Glanzend haar

Deze lente (en überhaupt dit hele jaar) staat alles in het teken van glans. Deze haartrend zagen we een aantal jaar geleden al terugkomen. Hij staat bekend als de ‘liquid hair’ trend of ‘glass hair’ trend. Glans, glans en nog eens glans. Deze look is opnieuw trending door o.a. Kim Kardashian en J. Lo die dit kapsel extra glamour geven. Gelukkig kun ook jij dit nu nog beter bereiken met SHINEFINITY

Je bent weer helemaal bij met populairste lente trends van 2022! En wil je een van deze looks creëren? Laat je dan zeker adviseren door Haarvisie. Neem direct contact op, maak een afspraak of loop binnen in een van onze salons! Wil je trouwens meer inspiratie op het gebied van lente trends? Check dan ook ons Lente trends Pinterest bord.