Haartrends voor het najaar 21/22

Zoals we eerder al benoemden (in onze vorige blogs) hebben de 90’s een mega comeback gemaakt op alle creatieve vlakken van onze samenleving. Na de muziek, tv-series en mode kon het niet uitblijven dat de 90’s nu ook duidelijk zichtbaar zijn op het gebied van haartrends.

Afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en de uitvoering waarmee het gedaan wordt zijn het de coolste of ergste haartrends voor dit najaar. Benieuwd? Lees dan zeker even verder zodat jij weer lekker up to date bent en jouw look kunt matchen met wat trendy is!

1. Skunk Hair

Skunk hair, een trend met sterk contrasterende haarkleuren. Ook wel bekend als color blocking, het combineren van verschillende grote felle kleurblokken. Deze keer dus niet zoals we het kennen in je outfit maar in je haar.

De benaming skunk hair komt voort uit de skunk, ofwel het stinkdiertje. De vacht van dit dier dient ter inspiratie door de opvallende kleurverschillen die daar in te zien zijn. In de 90’s was deze trend al booming. Daarna zwakten de kleuren af en werden er subtielere varianten van de skunk trend gemaakt in het haar. 

Anno 2021 heeft de Skunk hair trend een eigen versie aangenomen. Het heeft de charme van de 90’s maar met een eigentijdse flair. Ook hier kun je weer flink je eigen draai aangeven, je kunt spelen met contrasten tussen licht en donker, koud en warm of andere color blocking combinaties. Vind je de felle kleuren te heftig, dan kun je natuurlijk ook voor iets subtielere kleuren gaan zoals natuurtinten.

Gezien bij sterren zoals de Spice Girls, Gwen Stefanie, Billie Eilish en Dua Lipa.

|

2. French girl

Et voilà, de Franse bob. Een traditionele franse bob die al sinds de jaren 20 bestaat wordt bot kort geknipt langs de mondlijn, met een rechte volle pony die als het ware de wenkbrauwen aait. Het geeft een chique nonchalante look alsof je net uit bed komt, maar wel met een finishing touch.

De varianten die we tegenwoordig voorbij zien komen zijn net iets korter of net iets langer dan de traditionele franse bob met daarbij wel de traditionele pony. De Franse bob heeft iets weg van de populaire 90’s bob maar de Franse versie wordt wat meer nonchalant gedragen met wat meer volume. 

Vandaag de dag zien we veel variatie in lengte styling en stijl, je kunt de Franse bob dus precies zo dragen als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een korte of een langere versie, gecombineerd met een volumineuze fringe, curtain bangs of baby bangs. Qua structuur en styling kan en mag alles. Welke versie je ook kiest, met een Franse bob ga je stijlvol en très chic deze winter door.

|

3. True grey / Grey blending

Grijs mag gezien worden. Of het nou je natuurlijke grijze haar is of een gekleurde grijze coupe. Grijs haar wordt steeds populairder, grijs is hot. 

Maak kennis met True Grey, de eerste Salon Treatment voor natuurlijk grijs haar. True Grey is een service die schakering van grijs haar imiteert. Daarbij bestaan verschillende soorten ‘tonaliteiten’ van grijs zoals parelgrijs, graphite en staalgrijs – die op drie verschillende toonhoogten voorkomen. Er worden daarbij zes verschillende services aangeboden; namelijk drie voor mannen en drie voor vrouwen.

Ben je nieuwsgierig geworden over de grijze haar trend. Informeer naar de mogelijkheden in een van onze salons.

|