Onze experts aan het woord: dit zijn dé 2 haartrends van 2023!

Nu we stiekem vooruit kijken naar komend jaar, vragen we ons natuurlijk allemaal af wat de haartrends van 2023 zullen zijn. Dit jaar zagen we de jaren 90 kapsels een comeback maken. Na alle lockdowns besloten veel dames met (te) lang haar dit jaar om te gaan voor korte coupes. De mixies kwamen terug, en zelfs de boy bobs werden weer populair. Op gebied van kleuren zagen we een terugkeer van het blond uit de jaren 70. 

Ook gingen veel vrouwen, waarschijnlijk door celebs, voor rood – in allerlei tinten, van strawberry red naar cherry red. Maar wat heeft 2023 voor ons in petto? We zoeken toch nog wel naar gemak, bijvoorbeeld met de balayage techniek die uitgroei maskeert, of kapsels die bij onze hoofdvormen passen, zodat we zelf weinig hoeven te stylen. 

Maar wat wordt het nou in 2023?! We vroegen het de experts van salon Haarvisie. Die kwamen met een lijst aan trends – waar we later nog wat blogs aan zullen wijden. Maar deze 2 trends springen er met kop en schouders bovenuit…

Candlelit brunette

Als je je blonde lokken donkerder wilt hebben, of je brunette haar lichter, dan kan is dit toch wel de trend der trends van 2023: ‘Candlelit brunette’. Dit is een kleurtrend met een brunette-basis, gecombineerd met gouden highlights. Je zult niet de enige zijn die deze trend rockt! Ook sterren als Hailey Bieber, Zendaya en Kaia Gerber schitteren met dit kapsel. De gouden gloed van deze kleurtrend glimt als een citrien in de zon. Candlelit brunette combineert rijke en warme tonen, past bij verschillende huidtinten en vergt relatief weinig onderhoud. 

Uptown Blonde

Blond komt komend jaar helemaal terug, maar deze keer moet je het wel goed bijhouden – zodat het er piekfijn en ‘expensive’ uit blijft zien. We hebben we natuurlijk over Uptown Blonde, ook wel bekend als Hollywood blonde. Zo glamorous is deze trend dus. Het is een beetje vergelijkbaar met de geel-blonde trend uit de jaren 90, maar dan meer creamy. En hij heet Uptown (het welvarende gedeelte van een stad), omdat je deze kleur goed moet bijhouden. Na een paar maanden zul je uitgroei zien, en dat wil je niet – dus moet je bijkleuren. Maargoed, dat is deze trend ook waard, want je zult shinen als een Hollywoodster!

Nu weet je dus wat je te doen staat. Benieuwd of jij een van deze twee trends kunt ownen in 2023? Neem dan contact op of maak direct je afspraak bij Haarvisie. Onze color master experts staan klaar om jou het kapsel te geven dat het beste bij jou past!