Baardverzorging: met deze tips houd jij jouw baard goed en verzorgd!

Zoals iedereen wel kan zien is het dragen van een baard niet slechts een kortstondige hype gebleken. Voor veel mannen is het echt een statement geworden. Buiten de vormen en modellen van de baard (die je kunt versterken), moet je baard er ook goed en verzorgd uitzien. In dit blogartikel leggen we het een en ander uit over verzorging van de baard. En dan vooral ook over de producten die je hierbij kunt gebruiken. Er zijn verschillende producten op de markt die je baard er mooier uit laten zien. Zo is er baardshampoo, baardconditoner, baard balm, baardwax en baardolie. We zullen een aantal van deze producten bespreken in dit artikel, dus lees snel verder!

Een baardshampoo

We beginnen met baardshampoo. Voor regelmatige reiniging van je baard, was je deze twee a drie keer per week. Gebruik hiervoor een goede baardshampoo met lauw water. Als je dit vaker doet, wordt de talgproductie gestimuleerd waardoor je sneller een vette huid en vettige baardharen kunt ervaren. Hou dit dus goed in de gaten.

Baardconditioner

Dan is er een baardconditioner, waarmee je de huid en baardharen gehydrateerd houdt. De baardconditioner brengt tegelijkertijd een beschermlaag aan op de gespleten punten. Met dagelijks gebruik ziet je baard er binnen enkele dagen weer op en top uit.

Beard balm

Dan hebben we de baard balm. Een baard balm is een ‘lichtere en frissere’ variant van de baardolie. Dit product werkt zeer goed voor kleinere en jongere baarden. De balsem verzorgt de baardharen, maar je moet dit product aan het einde van de dag wel goed uitspoelen. Er kan namelijk ophoping / verstopping in je poriën ontstaan, waardoor je last kunt krijgen van puistjes.

Baardolie

We komen bij de baardolie. Baardolie is een mengsel van natuurlijke oliën. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan amandelolie, arganolie, Jojoba olie en vitamine E olie. Baardolie is ontworpen om de baardharen en de huid eronder te hydrateren, te verzorgen en te verzachten, waardoor je het makkelijker kunt doorkammen. Je baard wordt met een goede baardolie minder vatbaar voor uitdroging en breken en/of beschadiging. Het aanbrengen van baardolie doe je één keer per dag en het voorkomt ook jeuk, waardoor je de baardharen mooier glad houdt en ze weer goed kunnen groeien. Er kan op de huid jeuk ontstaan als je een droge huid hebt. Zorg dus dat de baardolie ook goed op de huid wordt aangebracht.

We hopen jullie op weg geholpen te hebben voor een mooie en verzorgde baard. Heb je vragen? Stel ze dan gerust als je bij je stylist bent!