De 4 populairste baard modellen voor mannen in 2023

Het is geen geheim dat baarden heel populair zijn bij de mannen. Baarden hebben het vermogen om je gezichtsvorm en je uiterlijk totaal te veranderen. Uit onderzoek is gebleken dat zowel mannen als vrouwen zich meer aangetrokken voelen bij gezichtsbeharing bij mannen. Maar niet iedere man heeft de baardgroei van een viking. Kies daarom (als je voor een baard gaat) een baard die past bij je stijl en bij je gezichtsvorm. En natuurlijk ook bij de baardgroei die je hebt. We hebben in dit blogartikel 4 soorten baardstijlen uitgezocht voor je. Deze nemen we natuurlijk een voor een met jullie door.

De ducktailbaard

Vrij vertaald de ‘eendenstaart’. Deze baardsoort heeft de neiging een puntig uiterlijk te hebben bij de kin. Het is een echte mannelijke baard die je tot ongeveer 6 centimeter kunt dragen. Het haar op de kin laat je groeien en de snor trim je bij. De zijkanten fade je en maak je af met een mooie overloop aan beide bakkebaarden.

De Van Dyke baard

Bij deze vorm, de Van Dyke, trim je de baard kort en laat je een flinke snor staan. Op de kin hou je wat meer lengte. Deze baardvorm wordt ook wel vaak gedragen door Johnny Depp en Christian Bale.

De lange stoppelbaard

Dan de lange stoppelbaard, ook wel de 10-dagen baard. Het is een baardsoort waar veel mannen weinig moeite voor hoeven te doen. Het verschil met andere baarden is dat de contouren niet worden afgewerkt, afgezet, of met het mes worden bewerkt. Prima dus voor mannen met wat minder baardgroei, want het valt wat minder op als er ‘gaatjes’ tussen zitten.

De boxbaard

We gaan door met de boxbaard. Deze kenmerkt zich door scherpe contouren in de hals en bovenop de wang. Het lijkt op een soort box doordat de kaaklijn echt duidelijk aanwezig is. Het geeft dus ook echt een mannelijke look. Maar deze look vergt veel onderhoud. De contouren moeten clean geschoren worden en de baard zelf moet een goede fade hebben. De boxbaard kun je op veel verschillende lengtes dragen. Deze baard staat het beste bij een volle baardgroei.

Alles valt of staat bij goede baardverzorging. Gebruik dus een goede baardolie en een goede conditioner. Weet je even niet hoe of wat, vraag dan onze stylisten om hulp. We hopen jullie in ieder geval weer goed op weg geholpen te hebben!