Baardtrends van 2023: Zo ga jij aan de slag met je (nieuwe) baard!

Een baard is awesome, maar er zijn verschillende modellen die je kunt dragen om een statement te maken en je look te versterken. De vraag is alleen of elke vorm baard bij je staat. Hier kun je gelukkig mee experimenteren. In dit artikel helpen we je verder op weg.

De vorm van je gezicht

Kijk als eerste naar de vorm van je gezicht, hieronder wat voorbeelden. 

Bij een bredere kaak moet je niet een bredere baard nemen, laat ‘m in dit geval wat hoger op je wang beginnen en laat ‘m daarna wat meer in een punt lopen. Geen vierkante baard want je kaak is al vierkant, dus dat versterkt alleen de gezichtsvorm.

Heb je een langwerpige of een ovale gezichtsvorm? Maak de baard dan juist wat voller en wat breder. Laat ‘m iets lager op gezicht/wang beginnen en maak ‘m wat vierkanter zodat jouw gezichtsvorm dan wat vierkanter lijkt en je een breder gezicht lijkt te krijgen. 

Een wat ronder gezicht vraagt om een wat spitsere en langere baard. Begin die dan wat hoger op de wang en laat ‘m op een punt lopen zodat je je ronde gezicht iets ovaler trekt

Als je de vorm hebt die bij je past kun je altijd nog met je snor spelen. Wil je ‘m lang, kort, gekruld, iets omhoog of schuin ingesneden? Alles kan.

Zo draag je je baard

Daarna ga je beslissen hoe je je baard wilt dragen. Wil je een hele nette gestylde baard? Dan knip je ‘m -heel langzaam- netjes met een schaartje weg. Of wil je een scruffy baard? Daarbij moet je de contouren op de wang en de nek wat meer strak uit- en bijwerken.

In de nek kun je kiezen voor een vierkante vorm of een puntige vorm; het ligt er maar net aan welke vorm je neemt op je wang. Dus neem je ‘m iets schuiner naar voren op je wang, dan doe je dit ook in je nek. Zet je ‘m wat hoger af of wil je ‘m wat vierkanter? Alles kan, ook hier. Je moet gewoon heel goed kijken wat je gezichtsvorm kan hebben.

Verzorging van je baard

Het is tot slot erg belangrijk om je baard goed te verzorgen. Er zijn baardproducten in overvloed. Denk aan baardolie producten, conditioners, shampoos en wax producten. Kijk daarbij ook naar wat je baard nodig heeft en wat jij prettig vindt om te gebruiken en wat bij je past. 

Vraag je stylist om advies als je er niet uitkomt. En je weet wat ze zeggen: ‘alleen echte mannen dragen baarden’.  Genoeg informatie voor nu, let it grow!