Hoe staat het met de baard in 2020?

kapperszaak Rijswijk, kapper Oud Rijswijk, kapper Den Haag, Baard laten groeien

Baard laten groeien

Het laten groeien van een baard zie je steeds vaker bij mannen. De populariteit van de baard zet in 2020 rustig door. Baarden zijn inmiddels geaccepteerd als fashion statements.

Een baard is iets persoonlijks, ongeacht wat de rest van het land met hun gezichtsbeharing doet. Wat bij de een wel goed kan staan, kan bij de ander heel anders overkomen.

Baardverzorging

Een baard is een manier om jouw karakter en persoonlijkheid te laten zien naar de mensen om je heen. Met een baard kun je elegantie, ondeugendheid, klasse, avontuurlijkheid of bescheidenheid uitstralen. Maar uiteraard zijn niet alle baarden hetzelfde. Sommige baardmodellen en baardtypes sluiten beter aan bij jou als persoon. Een baard laat zien wie je bent en is een aanvulling op je karakter.

Baard laten groeien

Zomaar even een nieuwe baardstijl proberen is niet zo makkelijk vanwege het groeiproces. Het is daarom handig om van tevoren een aantal baard modellen en baardstijlen te checken waarvan jij denkt dat ze goed bij je zullen staan. Let daarbij ook even welke baarden het beste bij je gezichtstype passen. Langere baarden vereisen uiteraard meer onderhoud en verzorging.

Gezichtsbeharing groeit ongeveer 1.5 centimeter per maand, dus je kunt ongeveer afstemmen hoelang het duurt voor je jouw ideale baard hebt staan. Tijdens het groeiproces is het belangrijk rekening te houden met baard trimmen en baardverzorging.

Meer lezen over lifestyle & haarstyling

Meer lezen over het laten groeien van een baard.