Baardverzorging

Een goede baardverzorging begint met de juiste kennis. Het allerbelangrijkste voor een mooie baard is een goede band met je barbier! Een goede baard begint namelijk toch echt met een goed model.

Het laten groeien van je baard

De meeste mannen besluiten op een dag een baard te laten staan maar komen er dan na verloop van tijd achter dat je de baard ook moet gaan onderhouden. Het is dus eigenlijk al belangrijk dat voordat je een baard gaat laten groeien, dat je probeert voor te stellen wat voor soort baard je zou willen hebben.

Om je baard te laten groeien moet je doen wat je altijd doet……behalve scheren dan! Trucs om je baard sneller te laten groeien halen weinig uit. De snelheid waarmee je baard groeit en hoe vol deze is/wordt, zijn erfelijk bepaalt. Iets wat wel belangrijk is om te weten voordat je begint, is dat je na verloop van een aantal dagen last zal krijgen van jeuk. Dan hebben we het niet over zomaar jeuk maar echt jeuk! Ook hier zal je doorheen moeten.

Verzorging van je baard

Baard verzorgingsproducten zijn heel belangrijk. Veel mannen weten inmiddels wel dat die belangrijk zijn maar hebben vaak geen idee waarom en hoe je ze gebruikt. Allereerst is het belangrijk om je baard schoon te houden. Was je baard dus regelmatig. Daarna komt de baardolie. Baardolie heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Persoonlijke voorkeur bepaald al snel welke jij zal gebruiken. Baardolie is bedoeld voor mannen met baarden en heeft daarom die naam gekregen maar hij is vooral heel belangrijk voor de huid onder de baard. Zorg er dus voor dat je de olie ook op de huid aanbrengt. Een baard in model brengen doe je niet met baardolie maar met een balsem. Het pieken en plukken van de baardharen ga je tegen met een balsem of baardwax.

Agadir Beard Oil €29,95

Apothecary Beard Oil €12,95 (10ml) €37,95 (50ml)

Meer lezen over haarstyling & lifestyle

Wil je al een tijdje een nieuw kapsel? Kijk eens voor wat inspiratie op het Pinterest account van kapsalon Haarvisie uit Rijswijk, vlakbij Den Haag.