Het ideale tijdstip om te douchen

Slaap je beter na een warme douche?

Iedereen heeft zo z’n favoriete moment om onder de douche te springen: sommigen beginnen de dag het liefst fris, anderen willen ‘s avonds de dag van zich afspoelen. Maar bestaat er eigenlijk een ideaal tijdstip om te gaan douchen?

Onderzoek heeft eerder al uitgewezen dat het nemen van een douche ervoor kan zorgen dat je alerter en creatiever wordt. Nu blijkt ook dat ‘s avonds een warme douche nemen ervoor kan zorgen dat je daarna sneller in slaap valt. Maar wij moeten ons meer focussen op de timing van de avonddouche.

Wanneer je de douche uitkomt, zal je lichaam opwarmen, waardoor je je alerter en creatiever zult voelen. Maar naarmate het later wordt, zal je lichaam zichzelf automatisch gaan afkoelen om zich klaar te maken voor rust. Hierdoor zal je gaan ontspannen en val je makkelijk in slaap als je je bed induikt.

Ideaal moment om te douchen

Het ideale moment om te douchen? Negentig minuten voor je van plan bent te gaan slapen. In negentig minuten tijd krijgt je lichaam namelijk de kans om het hele opwarm- en afkoelingsproces door te lopen, waardoor jij straks slaapt als een roos. En nog een pluspunt: na negentig minuten is je haar wel opgedroogd – geen nat kussen!

Meer lezen over Lifestyle & Haarstyling

Haarstyling

Voor wat extra haar inspiratie kan je een kijkje nemen op het Instagram account van Haarvisie uit Rijswijk.

kapper Rijswijk, Kapper Den Haag, herenkapper Den Haag