Korte baardjes voor mannen

Korte baardjes voor mannen worden niet altijd serieus genomen. Toch is een baard een baard, groot of klein. Wanneer je haar op je gezicht laat staan heet het een baard. Dat wil niet zeggen dat een kleine baard minder verzorging nodig heeft. Ook de korte baardjes hebben onderhoud nodig. Misschien zelfs wel meer dan grote baarden.

Maar hoe draag je een korte baard?

Korte baardjes zijn soms best lastig te dragen omdat ze snel slordig kunnen worden. Kijk dus goed naar de lengte van je baardharen. Wanneer je het gevoel krijgt dat ze gaan pieken en uitsteken, dan is dat het moment om te gaan verzorgen. Kijk ook goed naar welke vorm bij je past. Ga je meer voor een wildere en vollere look, dan zou ik je wangen niet te veel scheren. Ga je meer voor een strakke en verzorgde look van je baard, dan moet je de wangen goed strak scheren.

Baarverzorging

Korte baardjes hebben zeker niet minder verzorging nodig ten opzichte van grote baarden. Zorg voor een goed verhouding wat betreft de lengtes, wij kunnen je hier goed bij helpen. Dagelijks onderhoud volstaat met een goede baardolie en ook de baard 2 a 3 keer per week wassen met shampoo. Wanneer de haren van je baardje te stug blijven, kan je ook wassen met een conditioner. Scheer wel netjes de lijnen van je hals en wangen schoon.

Meer lezen over baarden en haarstyling

Voor nog meer haar inspiratie kunt u een kijkje nemen op het Instagram account van kapsalon Haarvisie uit Rijswijk, vlakbij Den Haag.