Aziatisch haar kleuren: dit zijn de belangrijkste aandachtspunten!

Heb jij ‘Aziatisch haar’ en wil je jouw haar graag kleuren? Dan kun je natuurlijk gaan voor highlights en/of een balayage, met mooie lichte tonen. Vooral sandy blonde en ash blonde zijn momenteel trending onder dames met Aziatisch haar. Maar voordat je een kleurbehandeling krijgt, is het natuurlijk wel fijn om te weten welke aandachtspunten er gelden – zeker bij Aziatisch haar. In dit item daarom de belangrijkste punten bij het kleuren van Aziatisch haar, met daarbij de werkwijze van salon Haarvisie.

Aziatisch haar lastiger om te kleuren?

Ja, Aziatisch haar is lastiger om te kleuren dan bij Europees haar. Niet voor niets dat we er nu een aparte blogspecial over schrijven. Maar hoe komt dit nu? Nou, om te beginnen is Aziatisch haar in de regel wat dikker en (daardoor ook) sterker. Door deze haardikte is het lastiger om het haar te ontkleuren. Bovendien is Aziatisch haar vaak donker, met meer donkere kleurpigmenten dus. Bij het ontkleuren komen er hierdoor meestal veel oranje, gele en rode pigmenten vrij. 

Dan is er ook nog de ondertoon van de huid, die bij mensen met een Aziatische achtergrond enorm kan verschillen. Daardoor past ook niet iedere gewenste haarkleur altijd bij de huid. Ook dit is iets waar rekening mee moet worden gehouden. 

Ook niet onbelangrijk: de glans. Aziatisch haar heeft vaak een mooie glans, die je natuurlijk wilt behouden. Wordt een kleuring op Aziatisch haar verkeerd gedaan, dan wordt het haar dof en vlak. 

Bovenstaande zaken zijn slechts een selectie van aandachtspunten, kun je nagaan hoe secuur een stylist te werk moet gaan bij het kleuren van Aziatisch haar.

Kies altijd voor een gespecialiseerde salon (zoals Haarvisie)

Helaas krijgen wij bij Haarvisie nog te vaak mensen met Aziatische achtergrond in de salon, waarbij de kleuring (die zij ergens anders of zelf hebben gedaan) is mislukt. Ze zijn dan hun glans kwijt of hebben te maken met haar dat er droog, dor en onverzorgd uitziet. Soms is het zelfs zo fout gegaan dat het haar dusdanig is beschadigd, dat het haar is afgebroken en dus uit begint te vallen. 

Wat er ook fout gaat, het is en blijft onwijs zonde en pijnlijk te zien. Vooral omdat het onnodig is. Een kleuring op Aziatisch haar kan gewoon! Prima zelfs, mits het gedaan wordt door een stylist met kennis van zaken. Gelukkig is Haarvisie een specialistische kleursalon. Je hoeft niet per se voor Haarvisie te kiezen (mag natuurlijk altijd ;-), graag zelfs), maar heb je Aziatisch haar – kies dan gewoon voor expertise. Daarmee voorkom je issues.

Haarvisie: color master experts – ook voor Aziatische kleuringen en balayages

Onze kleurspecialisten zijn vakkundig. Zij zijn speciaal opgeleid om kleurbehandelingen uit te voeren, en ze weten dus precies welke producten, kleuren en methodes zij moeten gebruiken om gewenste resultaten te behalen – voor verschillende haarsoorten. En is een balayage voor jouw Aziatische lokken niet of nauwelijks mogelijk, dan krijg je dat ook te horen tijdens de intake die je gratis kunt doen. Dan weet je ook precies wat je van Haarvisie kan en mag verwachten. 

Om de kwaliteit van onze dienstverlening op peil te houden, voeren we een kleurbehandeling op Aziatisch haar altijd uit in 4 stappen:

Stap 1: een diagnose van je haar
Stap 2: een uitgebreid adviesgesprek
Stap 3: het bepalen van de juiste kleurtinten
Stap 4: het kleuren van het haar

Benieuwd naar een kleurbehandeling of balayage voor Aziatisch haar? Neem nu contact op, doe vrijblijvend een intake of maak online meteen een afspraak.