Balayage, hoe zat het ook alweer?

Balayage, een kleurbehandeling waar we al veel over hebben geschreven. Maar we krijgen nog onwijs vaak vragen over deze techniek. En logisch ook, het is wereldwijd een van de meest gevraagde kleurbehandelingen in salons. Wel bijzonder, want de trend is er sinds een aantal jaar maar de techniek zelf bestaat al veel langer. Anno 2022 hebben wij de balayage kunst geperfectioneerd en eigen gemaakt. Want een ding is zeker, de balayage trend gaat voorlopig nergens heen. Dit is geen tijdelijke trend meer maar iets wat voor altijd zal blijven. Daarom zetten we met alle liefde weer even op een rijtje wat jij allemaal moet weten van…Le Balayage.

Wat is een Balayage ook alweer?

Balayage is een kleurtechniek waarbij de kleur middels veegbewegingen op het haar wordt aangebracht, om de kleurtinten natuurlijk en geleidelijk in elkaar te laten verlopen. Balayage gebruikt dus ook verschillende kleurtinten van licht naar donker om de kleur verschillende dimensies te geven. Zo krijgt het haar een gemengde en natuurlijke sunkissed look. Bovendien zie je geen uitgroei bij een balayage. De bovenkant van het haar is namelijk donkerder dan de lengten en punten.

Wat is het verschil tussen balayage en highlights?

Tegenwoordig draait alles om het creëren van een strakke, moderne en nonchalante look. En juist als je dit wilt, is Balayage de techniek die je wilt hebben. Waar highlights volledig met folies worden gedaan, wordt balayage -vanuit de losse pols- direct op de oppervlakte van het haar aangebracht. Je ziet bij een balayage dus geen ‘streep-effect’ maar een mooie geleidelijke overgang.

Wat is het verschil tussen balayage en ombre?

Ombre is het Franse woord voor schaduw – een kleurtechniek die het haar van donker naar licht kleurt. Je zou dus kunnen denken dat dit misschien wel hetzelfde is als een balayage. Maar niets is minder waar. Bij Ombre wordt het haar donker gekleurd vanaf de wortel tot de middenschacht, met een overgang naar een lichte kleur vanaf de middenschacht tot aan de haarpunten. Deze techniek is bedoeld om eruit te zien alsof het haar dip-dyed is. Bij balayage is dit niet het geval. Een balayage zorgt juist voor een naadloze blend van highlights met de natuurlijke haarkleur. Er is bij balayage geen duidelijke overgang van donkere naar lichte tinten. Doordat er een natuurlijke kleurverloop is, heeft balayage -in tegenstelling tot Ombre- ook minder ‘onderhoud’ nodig.

Is balayage geschikt voor mij?

Grote kans. 9 van de 10 klanten die bij ons langskomen kunnen een balayage behandeling krijgen. De kwaliteit van je haar is het allerbelangrijkst. Tijdens een intake gaan wij na hoe het is gesteld met de kwaliteit van je haar. Als de kwaliteit van je haar niet goed genoeg is, dan kunnen wij de balayage behandeling niet uitvoeren. Een ander ding is je haarlengte. In principe maakt de lengte van je haar niet veel uit. Dus ook bij kort haar kunnen we een balayage behandeling uitvoeren. Maar let op: bij kort haar krijg je mogelijk niet het gewenste effect. Dit geven wij van tevoren ook aan (als dat het geval is).

Hoe vaak moet je een balayage onderhouden/bijwerken?

Hangt er vanaf. De balayage behandeling zorgt ervoor dat de kleuren subtiel overlopen. De kleur groeit dus met een zachte overgang uit. Je krijgt nauwelijks zichtbare uitgroei, dus je hoeft vaak niet snel terug om bij te laten kleuren. Er is daarbij, vergeleken met reguliere kleurbehandelingen, minder onderhoud nodig.

Waarom zou je überhaupt een balayage willen?

Een balayage behandeling is eigenlijk een ideale manier om te beginnen met kleuren. Daarbij kun je meer en beter afwisselen met je natuurlijke haarkleur. Zo zijn er veel meer voordelen van een balayage. Meer weten over de voor- en nadelen? Lees dan zeker ook onze balayage specialiteiten pagina.

Zo, je bent weer volledig op de hoogte over de balayage behandeling. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!