Hairextensions: veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je een verzameling veel gestelde vragen (FAQ) over hairextensions. Extensions van echt haar of toch niet? Zit jouw vraag er niet tussen? Stel hem ons dan per telefoon of e-mail.

haar verven, hairextensions, hairextensions laten zetten, haar extensions

1. Wat zijn hairextensions?

Met hairextensions voeg je natuurlijk echt haar toe aan je eigen haar. Zo krijg je binnen enkele uren een volle en lange bos haar, of creëer je het kapsel waar je altijd van hebt gedroomd. Er zijn diverse methodes voor het onzichtbaar bevestigen van de extensions, zoals microringen, waiven, vlechten, lijmen en clips. Haarvisie werkt met bond extensions, dit zijn natuurlijke polymeren die aan je eigen haar worden bevestigd.

2. De prijzen van Hairextensions verschillen sterk. Hoe kan dat?

Goedkope hairextensions worden meestal gemaakt van synthetisch haar. Dit kun je niet verven, het wordt snel pluizig en er komen klitten in. Daardoor verliest het zijn glans en gladheid. Haarvisie werkt uitsluitend met de beste hairextensions van echt haar van het Amerikaanse merk Great Lengths. Deze bestaan voor 100% uit natuurlijk haar van Indiase vrouwen. Qua textuur komt dit het beste overeen met Europees haar. De beste hairextentions van Great Lengths worden met de hand vervaardigd in Italië en voldoen aan het Remy-keurmerk. Ze vallen mooi en natuurlijk. Daarnaast raken ze niet in de war als je ze bleekt of verft. Ook zijn ze verkrijgbaar in meer dan 50 kleuren. De stylisten van Haarvisie combineren vaak meerdere kleuren voor het meest natuurlijke en levendige resultaat.

3. Haarvisie is Great Lengths Gold Salon. Wat betekent dit?

Great Lengths onderscheidt jaarlijks kaspalons die met Great Lengths extensions werken en de beste prestaties leveren. Haarvisie staat al jaren in de top 10 en in 2016 zelfs in de top 3! Daarnaast zijn we verkozen tot beste hairextensions salon van Nederland!

4. Drogen hairextensions mijn haar uit?

Zolang de hairextensions vakkundig worden ingezet en je ze goed onderhoudt is dat niet het geval. Je hebt hier zelf ook veel invloed op. Ben je een onrustige slaper, dan kan de constante wrijving op je kussen ertoe leiden dat extensions los raken. Het is het beste om je haar ’s nachts in een vlecht of paardenstaart te dragen om dit te voorkomen. Wees ook overdag zuinig op je hairextensions. Het verzorgen van de strengen kost de nodige tijd en ’s ochtends snel een kam of borstel door je haar halen is meestal onvoldoende. Het is belangrijk dat je met de juiste borstel je haar elke dag geduldig ontwart en ontklit.

De beste manier om je hairextensions goed te houden is door ze elke dag te scheiden:

  • Scheid de haar extensions elke dag voorzichtig met je vingers, vanaf de wortel.
  • Borstel je haar met een borstel die het beste past bij de dikte van je haar. Heb je het gevoel dat er aan je haren getrokken wordt, koop dan een exemplaar met zachtere haren, of een tangle teezer.
  • Houd Je haar bij de wortels vast bij het kammen. Dit neemt de druk weg bij je eigen haar eigen haar.
  • Ga niet naar bed met nat haar.
  • Draag je haar ’s nachts in een staart of vlecht.

5. Kun je hairextensions knippen?

Absoluut! Hairextensions kunnen geknipt, geverfd en gestyled worden in bijna elk model dat je maar wilt. Het is wel belangrijk dat je dit laat doen door een professionele kapper of haarstylist. Hairextensions knippen is net even anders dan gewoon haar knippen en de kappers en stylisten van Haarvisie volgen er speciale trainingen voor.

6. Kan ik mijn hairextensions verven?

Je kunt met de hairextensions van Haarvisie alles doen wat je met eigen haar ook doet. Dus ook: verven, knippen, verwarmen en behandelen met chemische verzorgingsproducten. In onze salon verven we extensions vaak subtiel bij, om een nog natuurlijker effect te bereiken.

7. Doen hairextensions pijn?

Hairextensions mogen nooit pijn of ongemak veroorzaken. Bij Haarvisie doen we er alles aan om je de beste behandeling te bieden. Je kunt wel een licht onwennig gevoel hebben tijdens de eerste nachten na het zetten van de haar extensions, maar dit gaat snel over. Het is ook vaak wennen aan plotseling lang haar, dat ’s nachts voor je ogen of in je mond valt.

8. Kunnen mensen zien dat ik hairextensions draag?

Als de behandeling door Haarvisie is uitgevoerd, is dat vrijwel nooit te zien. Bij Haarvisie werken uitsluitend goedgetrainde en zeer ervaren haarstylisten met de nieuwste apparatuur. De enige manier waarop iemand het kan zien is aan de prachtige volle haarbos waar je plotseling over beschikt.

9. Kan ik zwemmen met hairextensions?

Ja, je kunt prima zwemmen met hairextensions, maar overweeg wel een badmuts te dragen. Chloor is niet goed voor je haar en het maakt het droger, klitteriger en breekbaarder. Een badmuts dragen is zeker verstandig als je gaat zwemmen in de zee. Spoel het zeezout uit, zodra je uit het water komt. Probeer je haar ook niet te vlechten als je zwemt en laat het los hangen. Doe voor en na het zwemmen een beetje conditioner in je haar.

10. Wat is beter, rechte of krullende haar extensions?

Dat hangt af van je haarwensen. Draag je het meestal recht, kies dan voor rechte extensions. Wissel je recht en krullend haar af? Kies dan voor krullende extensions, want die kun je ook recht dragen. Haarvisie werkt uitsluitend met de beste extensions van Great Lengths. Deze hebben een lichte slag, en je kunt ze zowel steil als in de slag dragen.

11. Ben ik wel geschikt voor hairextensions?

Vrijwel iedereen kan hairextensions dragen. Je moet wel rekening houden met een minimumlengte van je natuurlijke haar. Dit is nodig voor het bevestigen van de haar extensions. Heb je kort haar en wil je meer volume, dan moeten je haren minstens 10 centimeter lang zijn. Voor extensions voor langere haar is de minimumlengte 15 centimeter. Weet je niet zeker of je haar voldoet aan de voorwaarden voor hairextensions? Maak dan een afspraak bij onze kapsalon in Rijswijk en we vertellen het je graag. Wil je van tevoren een advies ontvangen? Vul dan ons intakeformulier in en dan nemen we snel contact met je op. Maak vervolgens een afspraak via onze website.

12. Mijn haar is beschadigd door chemicaliën, kan ik dan toch haar extensions dragen?

Ja. Onze hoogste prioriteit is je haar beschermen voor verdere schade, zodat je je weer vol zelfvertrouwen in het openbaar presenteert. Hairextensions ontlasten je natuurlijke haar en zorgen voor een gezonde coupe.

13. Hoe lang kan ik mijn extensions dragen?

Dit hangt af van je natuurlijke haargroei en de manier waarop je je haar extensions verzorgt. Bij Haarvisie plaatsen we alleen de beste extensions op professionele wijze en dat verlengt de levensduur aanzienlijk. Sommige klanten dragen de extensions soms wel 6 maanden!

14. Hoe vaak moet ik mijn haar extensions laten bijwerken?

Voor het beste resultaat kun je beste elke 6 weken een afspraak maken bij Haarvisie. Onze ervaren kappers kunnen je extensions dan ontklitten, knippen en stylen, zodat je er weer piekfijn uitziet.

15. Hoe was ik mijn extensions?

Was het haar staand en in een richting, van boven naar beneden. Gebruik uitsluitend hoogwaardige fruitzuren vrije shampoos en voedende conditioners.

Keratine behandeling, Beste kapper van Nederland, beste kapper Den Haag, kapper Voorburg, Flip in hair, Quick in hair, Olaplex behandeling, Olaplex haar behandeling, Balayage verven, Hairextensions salon

Afspraak maken

check Binnen 60 sec een afspraak geboekt
check Kies de gewenste datum & stylist
check Meteen een afspraakbevestiging