Zo verzorg je jouw haar(kleur) tijdens de zomer

Het hele jaar door is het al een prestatie als je haar mooi en gezond kan houden. Zowel de kwaliteit als de kleur van je haar. Laat staan tijdens de zomermaanden of tijdens je bezoek aan een zonnige vakantiebestemming. De zonnestralen en chloor- of zoutwater doen niet veel goeds voor het haar. Je haarkleur wordt dof, droog en kan zelfs beschadigd raken. Je haar beschermen tegen de zon is daarom geen overbodige luxe. Met deze 15 tips van Haarvisie behoud jij je haarkwaliteit- en kleur tijdens de zomer en/of vakantie!

Zonlicht

Zonlicht is een van de grootste vijanden van (gekleurd) haar. Je haar reageert op de zon door, net als bij je huid, van kleur te veranderen. Door de straling van de zon worden de pigmenten in het haar afgebroken. Hierdoor zal je haarkleur vervagen. Je haar wordt lichter van kleur en faal. Ook kan je haar gaan pluizen, splijten, afbreken en/of beschadigen. Het is daarom belangrijk dat je je haar verzorgt met professionele en hoogwaardige producten. Hierdoor heb je langer plezier van je haarkleur en behoud je je haarkwaliteit.

Tip 1: Gebruik altijd een SPF (UV bescherming) product bij blootstelling aan de zon. Denk hierbij aan de Hair Shield Spray van Agadir. Deze Arganolie spray biedt maximale bescherming tegen zonnestralen maar geeft ook hittebescherming voor de föhn of een steiltang. Deze hittebescherming is een allround spray voor het hele jaar door! 

Tip 2: Draag een hoed of luchtige sjaal over je haar, zodat de zon weinig tot geen contact kan maken met je haar.

Tip 3: Steek het haar op, zodat minder haar aan de zon wordt blootgesteld.

Zout- en chloorwater

Zoutwater onttrekt het vocht uit je haar. Chloorwater geeft een agressieve reiniging aan je haar waardoor natuurlijke talg op je hoofdhuid wordt verwijderd. Hierdoor ontstaat uitdroging en kan het haar beschadigd raken, gaan splijten en afbreken. Chloorwater kan zelfs bleached haar groen maken.

Tip 4: Probeer zo min mogelijk ‘kopje onder’ te gaan.

Tip 5: Breng, voordat je gaat zwemmen, een conditioner aan in je haar.

Tip 6: Spoel je haar vóór en ná het zwemmen met kraanwater, zodat het zout- of chloorwater minder goed binnen kan dringen. 

Haarkwaliteit behouden

Goede zorg is belangrijk om het haar mooi en gezond te houden. Het verzorgen van je haar begint bij de hoofdhuid. Een goede shampoo en conditioner is de basis voor gezond haar. Ook voeding heeft invloed op de kwaliteit van het haar. Zorg ervoor dat je veel water drinkt en voldoende vitamine B en E binnen krijgt. Waar zit vitamine B en E in? Onder andere in avocado, vis en noten. Gezond haar houdt de kleur langer vast!  

Tip 7: Zorg ervoor dat je gebruik maakt van hoogwaardige producten. Indien je gekleurd haar hebt, zorg er dan voor dat je producten gebruikt die speciaal ontwikkeld zijn voor gekleurd haar. Zijn deze producten vrij van sulfaten en parabenen? Nog beter! 

Tip 8: Was het haar niet dagelijks en gebruik altijd een conditioner. 

Tip 9: Dep het haar droog in plaats van het droog te wrijven. 

Tip 10: Verwen je haar eens per week met een intensief herstellend masker (of Olaplex nr.3). 

Tip 11: Niks spannends op de planning? Laat je haar dan natuurlijk (op)drogen. Gebruik alleen de föhn wanneer jij vindt dat dat echt nodig is. Gebruik altijd een hittebescherming product voordat je aan de slag gaat met een föhn, krul- of steiltang. 

Haarkleur onderhouden

Gebruik thuis gemakkelijk jouw gepersonaliseerde kleurmasker om je kleurresultaat optimaal te behouden tussen je salonbezoeken door. Het geeft een opfrissing die de kleur weer naar de oppervlakte brengt en een doffe gloed in de kleuring tegen gaat. 

Kleurbehandeling gehad inclusief toner? Houd er dan rekening mee dat de toner snel uit het haar vervaagt. Zeker wanneer je kiest voor koele- of pasteltinten. Deze tinten moeten thuis goed bijgehouden worden met het kleurmasker. Vooral in de zomermaanden heb je sneller kans op kleurvervaging door de zonnestralen. 

Extra tips

Tip 12: Spuit geen parfum op je haar. Dit wordt vaak gedaan zonder erbij na te denken. Door de alcohol in je parfum droogt het haar uit. Ook wordt hierdoor je haarkleur dof. Zonde!

Tip 13: Gebruik een geconcentreerde haarolie. Denk hierbij aan een Argan of Olaplex olie. Dergelijke oliën verzorgen het haar en geven glans, zachtheid en een anti-statische werking.

Tip 14: Was je haar met lauw water. Te heet water beschadigt je haar. Spoel je haar met lauw water zodat de haarschubben goed kunnen sluiten. Dit zorgt voor meer glans en minder pluis. 

Tip 15: Gebruik conditioner alleen in de lengten en punten, niet bij de aanzet, anders wordt het haar vet. Conditioner is niet bedoeld voor de hoofdhuid, shampoo daarentegen wel.