Baard laten groeien

Geen zin in het laten groeien van een ruige volle baard? Ga dan voor de trendy 3-dagen stoppels. De 3-dagen baard past bij vrijwel alle gezichtsvormen. Bij een stoppelbaardje kun je ook veel verschillende soorten kapsels hebben. Het maakt niet veel uit of je lang of gemillimeterd haar hebt, je kunt het namelijk goed combineren.

Het stoppelbaardje vereist wel enig onderhoud. Het moet er verzorgd uitzien, de haren mogen niet te lang zijn. Zorg dus dat je je gezicht goed bijhoudt met een goed scheermesje of een trimapparaat.

Verzorging van je 3-dagen baard

  1. Om de 3 dagen baard te laten, moet je het eerst natuurlijk laten groeien. Na 3 dagen zal je baard ongeveer 3 tot 4 millimeter lang zijn.
  2. Gebruik een trimapparaat met verschillende standen. Kies de stand die het beste past bij de lengte die het beste bij jouw gezicht en baardgroei past. Sommige mannen hebben na 3 tot 4 dagen misschien niet overal evenveel haar op het gezicht. Laat het dan eerst iets langer groeien voordat je begint met trimmen.
  3. Voor de moeilijke gebieden zoals om de lippen en onder de neus kun je beter met een scheermesje doen. Hiermee krijg je een mooier resultaat.
  4. Je hoeft vervolgens niet meer elke dag te scheren, maar kunt telkens 3 dagen ertussen laten. Dit betekent dat de 3-dagen baard ideaal is voor mannen met gevoelige huid. Geen rode plekken en irritaties meer van al dat dagelijkse scheren!

Hier een aantal voorbeelden om inspiratie op te doen!
     

baard, baard laten groeien    baard, baard laten groeien

baard, baard laten groeien    baard laten groeien

Meer lezen over baarden

Kijk voor meer haar inspiratie eens op het Pinterest account van Haarvisie uit Rijswijk, vlakbij Den Haag.