Baard verzorging

hoe trim je zelf je baard, baard verzorging

Al die moeite gestoken in die prachtige volle baard en het stadium van eeuwige jeuk voorbij? Dan is het toch echt tijd om hem een beetje bij te gaan trimmen want niemand wil een wild gegroeide baard.

Bij iedereen groeit een baard anders en op andere plekken. Door je baard te trimmen tot een gelijkmatige lengte en af te werken op de juiste plekken wordt jouw baard pas een echt fashion statement. Een trimmer geeft over het algemeen een baardlengte variërend van 1 tot 3 mm. Wil je een langere baard, dan kun je speciale opzetstukken gebruiken. Er zijn uiteraard vele verschillende trimmers voor verschillende doeleinden. Zorg ervoor dat je er een aanschaft die precies aansluit op jouw wensen.

Hoe trim ik mijn baard?

Hier de stappen voor jouw perfect getrimde baard!

  • Eigenlijk heb je de eerste stap al behaald, namelijk de drang om tussendoor te scheren heb je weerstaan, gefeliciteerd je hebt nu een volwassen baard!
  • Voordat je begint met trimmen is het belangrijk dat je je baard wast met een baardshampoo en goed droogt. Dan is het makkelijk om alle haren op gelijke en de gewenste lengte te krijgen.
  • Zet de trimmer eerst op de hoogste stand zodat je haren op z’n langst blijven. Zo weet je zeker dat je het niet per ongeluk te kort trimt. Trim met de haarrichting mee, van boven naar beneden en daarna van beneden naar boven. Begin altijd bij de zijkant van je gezicht met trimmen.
  • Nu pas kies je de gewenste lagere stand van de trimmer en trim je eerst van boven naar beneden en vervolgens van beneden naar boven, altijd in deze volgorde. Hierdoor kun je de overtollige haren beter verwijderen en trim je alles op één lengte. Tevreden met de lengte? Dan ben je nog niet klaar!
  • Er zitten nu waarschijnlijk nog allemaal haartjes op je wang en in je nek. Wil je een verzorgde look dan is het aan te raden deze haren weg te scheren of te trimmen op de laagste stand. Wil je het glad scheren? Gebruik dan wel even wat water en (scheer)zeep om irritatie te voorkomen.
  • Je wilt een volle baard en geen stoppels? Dan is het tijd om een mooie halslijn te maken. Houd een vinger horizontaal op je hals, net boven je adamsappel en trek een lijn met de trimmer van de onderkant van je vinger naar beneden. Het beste is om in twee keer vanuit het midden naar buiten te trimmen richting je kaaklijn. Vervolgens scheer je deze haren weg. Wil je het nog verzorgder dan kun je er ook voor kiezen om de haren in de hals korter te trimmen dan de rest van de baard.
  • De baardlijn op je wangen is waarschijnlijk van zichzelf niet netjes strak. Trim je baardlijn recht of met een kleine buiging in de richting van je bakkebaarden. Hoe lager de baardlijn, hoe langer je gezicht lijkt. Vooral goed voor mannen met een rond gezicht om het gezicht optisch te verlengen en een duidelijkere kaaklijn te creëren.
  • Last but zeker not least: De snor. Je kunt ervoor kiezen om je snor dezelfde lengte te geven als je baard, maar als je hem wat langer laat dan valt hij meteen meer op. Strakke liplijn? Wanneer je glimlacht kun je een strakke lijn maken om de onderkant te trimmen.
  • Helemaal klaar? Was dan je baard nogmaals om alle verdwaalde haartjes weg te spoelen. Daarna gebruik je een goede baardolie om de baard te verzorgen. In onze salon hebben we een uitgebreid assortiment aan baardproducten. Vraag je stylist om advies welk product het beste bij jouw baard en huid past.

Meer lezen over de baard

Voor meer inspiratie, neem een kijkje op het Pinterest account van Haarvisie.