Krullen laten knippen? De experts van Haarvisie leggen je uit hoe!

Heb je krullen? Dan zijn er veel dames (en heren) die jaloers op je zullen zijn, want krullen zijn een echte eyecatcher. Het is een van de meest opvallende coupes, waarmee je je hele look in een keer kunt opliften! Maar er is ook een keerzijde: krullen vragen op speciale aandacht als het aankomt op verzorging, bij kleuren en bij herstel, maar ook bij knippen. Je kunt niet zomaar een willekeurige salon binnenlopen om je krullen (bij) te knippen. Althans…dit kan natuurlijk wel, maar je neemt hier dan wel een enorme gok. Want krullen knippen is een vak apart; een specialisme, so to say. En in deze blog special leggen wij jou precies uit hoe wij dat aanpakken bij Haarvisie.

Hoe ontstaan krullen überhaupt?

Je hebt krullen omdat dit genetisch bepaald is, door je DNA dus. Want als je krullen hebt, dan zijn de ‘gangetjes’ waardoor je haren uit de haarzakjes uit je hoofdhuid komen; ovaal van vorm. Hierdoor komen je haren als het ware gebogen naar buiten, waardoor er een krul ontstaat. En deze krul gaat door naarmate je haar verder groeit. Daarom heb jij dus krullen.

Krullen laten knippen

Niet iedere stylist(e) kan krullen knippen. Dit is echt een vak apart. Het vereist onwijs veel kennis en ervaring. Krullen hebben namelijk een veer-effect. Als je een pluk krulhaar naar beneden trekt en loslaat, merk je dat deze -door de krul- weer terugveert en dus korter uitvalt. Je hebt dus met complex lengteverschil te maken. En wil je dit goed laten knippen, dan is daar ook een aparte kniptechniek voor. Er zijn zelfs meerdere technieken om krullen te knippen. Als stylist moet je dus zorgvuldig zijn bij het knippen van krullen en dit vereist veel kennis maar dus ook veel ervaring; iedere krul is immers anders.

Kniptechnieken voor krullen

Bij Haarvisie onderscheiden we drie verschillende technieken voor het knippen van krullen:

  • DryCut-techniek (droogknippen): hier werken we door pluk voor pluk te knippen, op droog haar. We blijven op deze manier zien hoe het haar op de natuurlijke manier valt. Zo houden we de cut gelijk en in model.
  • SpiralCut-techniek: een andere techniek die we veel gebruiken, waarbij we spiral knippen (dus niet recht, maar in rondingen). Deze techniek houdt de natuurlijke look in stand. Ook knippen we bij SpiralCut niet pluk voor pluk, maar in bundeltjes haar die in de ‘natuurlijke stand’ bij elkaar horen.
  • LuxeCurl-techniek: dit is een aanpak op maat, waarbij we een plan maken op basis van jouw wensen en/of wensfoto’s. Vervolgens kijken we, op basis van het haar, of we de DryCut- of SpiralCut techniek toepassen. Maar ook een combinatie van beide technieken is mogelijk.

Haarvisie is jouw krullenspecialist

Heb je krullen, dan ben je bij kapsalon Haarvisie in goede handen. En dat zeggen wij niet zomaar. Wij investeren al jaren in de krullen kennis en kunde van onze stylisten. Een van onze specialiteiten is dan ook krulhaar. Wij kunnen onze deskundigheid het beste tot uiting laten komen in een vrijblijvende intake. Hierbij kijken en luisteren wij naar jou en jouw wensen, maar we kijken ook vooral naar jouw haar. Op basis hiervan kunnen wij jou adviseren en samen tot het best mogelijke resultaat komen.

Heb je vragen? Aarzel dan zeker niet en neem contact met ons op. Of doe zoals gezegd een vrijblijvende intake.