3 manieren om je krullen gehydrateerd en smooth te houden!

Helemaal klaar met je droge en kroezige krullen? Helaas ben je niet de enige, maar keep calm, we got you! Als je curly haar beschadigd en niet gehydrateerd is, zie het dan als seintje om eens goed te kijken of je dagelijkse routine wel de juiste is. Er zijn gelukkig veel manieren om je krullen weer goed gehydrateerd te krijgen en om beschadigd haar en gespleten puntjes te laten reviven. Maar hoe kan het dat je krullen zo droog aanvoelen en hoe kun je het weer nieuw leven inblazen? Je leest het in deze curly special!

De oorzaak van droge krullen

Eerst even een belangrijke vraag beantwoorden. ‘Hoe komt het toch dat mijn krullen zo droog aanvoelen?’. Nou, een van de belangrijkste redenen waarom krullen uitdrogen heeft te maken met de conditie van je haar en de manier waarop je haar zichzelf voedt en hydrateert. Vanuit de haarzakjes wordt talg door je haren verspreid, hetgeen een hydraterende werking heeft op mid-lengtes en uiteinden. Heb je sluik haar? Dan gaat de talg makkelijk naar je haarpunten. Maar heb je krullen, dan is het letterlijk lastiger voor de natuurlijke oliën om zich door je haar te bewegen. Hoe kleiner de krul, hoe groter de kans dat talg en andere natuurlijke voedingsstoffen bij de aanzet blijven hangen. Is allemaal niet erg hoor. Het betekent alleen dat je je haar een beetje zult moeten helpen met hydratatie.

Tip 1: Make it creamy!

De tip zelf zegt het al, ‘make it creamy’. Dan hebben we het natuurlijk over maskers. De zijn een must voor alle haartypes, maar een extra must voor krullen. Je gebruikt ze een tot twee keer per week; om alle verloren vochtigheid terug te krijgen. Heb je krullen? Kies dan voor maskers met extra voedende bestanddelen, zoals  Jojoba olie en Vitamine E. Meer weten over goede maskers die aansluiten op de behoeften van jouw haar? Neem contact op met Haarvisie voor meer informatie en advies.

Tip 2: Overweeg leave-in conditioners

Poreus haar is vaak beschadigd; de haarschubben blijven open staan en het lukt je haar niet om lang en goed gehydrateerd te blijven. Super vervelend natuurlijk. Of het nu komt door schadelijke producten, hitte tools of gewoon genetische pech, het gevolg is dat er minuscule gaatjes in je haar zitten waardoor essentiële voedingsstoffen niet vastgehouden kunnen blijven worden. Zelfs producten die hydrateren worden niet makkelijk opgenomen door poreus haar. Dus gebruik je maskers en hydraterende producten, dan kan het alsnog zo zijn dat je krullen droog blijven aanvoelen. In dat geval biedt een leave-in conditioner misschien wel uitkomst. Een leave-in conditioner wordt niet weggespoeld, waardoor alle belangrijke stoffen meer tijd krijgen om opgenomen te worden in je poreuze krullen.

Tip 3: Slaap met een zijden kussensloop

Geloof het of niet, maar jouw katoenen kussensloop kan stiekem de oorzaak zijn van je droge beschadigde krullen. Katoen is ruwer dan je misschien denkt. Naar verluid kunnen katoenen kussenslopen zelfs leiden tot gespleten puntjes en klitten. Uit verschillende hoeken komt het geluid dat een zijden kussensloop veel beter is voor krullen. Het is allereerst zachter materiaal, maar het is ook minder absorberend. Je zult je natuurlijke oliën en stoffen uit je nachtmaskers dus minder snel verliezen. En als je dan toch over gaat, kies dan ook meteen voor zijden haarbandjes als je je haar vaker bij elkaar bindt.

Met bovenstaande drie tips zou je al heel ver moeten kunnen komen. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen. Denk aan extra bescherming bij gebruik van hitte tools, moisture mists, cleansing conditioners en het gebruik van goede shampoo. Ben je aan het struggelen met je krullen? Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen je graag verder!