Heren, dit zijn de haartrends voor de winter van 2022/2023!

De winter staat voor de deur, dus tijd dat wij de haartrends voor de winter 2022/2023 met jullie bespreken. Er is namelijk veel nieuws op dit gebied.

Volumineuze kapsels

We beginnen met de volumes. Al sinds een paar jaar doet volume z’n terugkeer in het straatbeeld. Alle kapsels draaien tegenwoordig om je eigen, persoonlijke textuur. Die gaan we geen geweld meer aandoen. We activeren ze, als je ze hebt en als het kan, met de juiste producten. Heb je ze niet? Dan kunnen we het altijd (met behulp van producten) zó creëeren dat er slag of krul in je haar terecht komt. Dus dat is heel belangrijk om te doen.

Kleur, wat zijn de trends voor heren?

Dan gaan we naar de kleur. Het bleachen. Vroeger was de combinatie haarkleur en heren verven en bleachen nog taboe. In de winter van 2022 op 2023 gooien we dit allemaal overboord. We gaan voor een goede bleached look. Neem het allemaal niet zo serieus. Haar kleuren is cool geworden. Of het nu een pastelkleur is of iets donkerder of een bleach blond, ga ervoor.

Welke producten gebruiken we deze winter?

De producten die we dit jaar gaan gebruiken mogen zichtbaar zijn in het haar, zeker deze winter. Dus we krijgen de gels weer terug, de wetlooks komen weer terug, maar ook de styling die de out of bed look creëren. Kijk wel uit dat je goede gels gebruikt, want in heel veel gels zitten schadelijke stoffen zoals alcohol die de hoofdhuid beïnvloedt en dat is natuurlijk niet goed. Dus vraag het eventjes aan je stylist als je er toch bent. 

Glans, mat, textuur, slick, alles kan tegenwoordig. Zoals je niet iedere dag dezelfde stijl kleding draagt, gaan we dat ook niet met je haar doen. We dagen jou uit. Je gaat toch ook niet met je smoking naar het strand? Dus probeer ervoor te zorgen dat je stijl aanpast aan de kleding die je aan hebt. 

Tegenwoordig kan je alle producten mixen. Probeer dat eens. Maak eens een ander effect. Gels en pomades die een wetlook effect geven maken helemaal een comeback.

Dit zijn de winter coupes voor mannen

Dan gaan we kijken naar de coupes. Hoe gaan de coupes eruit zien deze periode? Voor de korte coupes gaan we voor een low, mid of een high fade. Langer haar bovenop, gekruld of slick naar achter, het kan allemaal. Met de halflange haren gaan we kijken wat we doen. Een wetlook kan of een kapsel met volume. Flinkere, grotere volumes maken door je haar te teasen. Door een product te gebruiken die de volumes alleen maar activeren. 

De mullets zijn weer terug. Ze zijn wel iets anders geworden. Er is een mooie overloop van de zijkant naar de achterkant zodat je niet een extreem matjes effect krijgt zoals vroeger. En voor de echte trendsetters gaan we naar de bloempot coupe, dus bovenop de ronde coupes.

Dan krijgen we de moderne mullet zoals we ‘m net al hebben uitgelegd. Deze gaat geleidelijk langer worden in de nek in plaats van het matje. En die gaan we ook heel veel zien. Daarbij is er alles tussendoor mogelijk. Dus je kan voor de langere coupes gaan, nóg langer. De bun is er ook nog steeds. Let er wel op dat je de juiste producten gebruikt bij de juiste coupe om het te activeren. 

Wil je meer weten? Vraag de stylist dan om tips en adviezen als je weer lekker geniet van je behandeling bij Haarvisie.