Kapselinspiratie voor mannen; het shag kapsel!

Man buns, fade haircuts, opgeschoren en half opgeschoren – dit jaar zijn dit toch wel de kapsel trends voor mannen. Maar heb je wat langer haar, kijk dan ook eens naar het shag kapsel! In dit artikel vertellen je meer over dit kapsel en de manier waarop jij ermee aan de slag kunt. Have fun!

Wat is het Shag kapsel?

De Shag Mullet, Wolf Cut of gewoon Shag; het zijn allemaal benamingen voor een populaire coupe uit de jaren 80 en jaren 90. Dit kapsel gaat dus ook way back, met stijliconen als Juran Juran en George Michael die hiermee hebben gelopen. Door de jaren heen kwam en ging deze trend en ook dit jaar zien we het kapsel nog best vaak terug. 

Hebben we het over De Shag, dan werden zowel lange als korte varianten van dit kapsel gedaan. De Shag is te herkennen aan kort opgeschoren zijkanten, oren vrij, lange nekpartijen, veel volume aan de bovenkant en vaak ook een pony.

Technieken voor het stylen van een Shag

Qua technieken om een Shag te stylen is het eigenlijk best eenvoudig. Je kunt een Shag stijlen met behulp van een föhn, zonder opzetstukken zoals diffusers of andere hulpstukken. In principe is het anti styling, waarbij je het haar droog blaast en veel volume aanbrengt. Het aanbrengen van volume wordt op dit moment veel gedaan met bijvoorbeeld zout spray, fiber, clay, matte producten en volume poeders. 

Voor het föhnen zelf zijn er verschillende technieken om een shag te stijlen. Maar een van de föhn technieken die het beste past bij de Shag of de Wolf Cut is de scrunch techniek, waarbij je je haar als het ware kneedt voor meer volume.

Hoe scrunch je je haar?

Wat je doet, is het starten met een zoutspray of een fiber product. Twijfel je of wil je weten wat het beste voor jouw haar is, neem dan contact met ons ons. Je brengt het product aan op handdoekdroog haar. Vervolgens zet je je föhn aan op een lekkere hoge blaasstand. Op dat moment met je draaiende bewegingen met je vingertoppen, over de hoofdhuid, terwijl je je föhn daar dichtbij houdt. Zo krijg je veel volume en creëer je een volumineuze textuur. Ben je klaar, dan kun je de look afstylen met een matte clay of styling producten waar veel volumes in zitten, zoals volume sprays en droogshampoos. 

Meer inspiratie

Wil je meer weten over het Shag kapsel? Of wil je geïnspireerd raken? Bekijk dan ook zeker ons ‘The Shag Haircut for Men’ Pinterest Bord.

Shag Pinterest Bord