Mannen, zo kies je een styling product dat het beste bij jouw haartype past!

Veel mannen weten niet dat haarstylingproducten, naast goede verzorging, van essentieel belang zijn voor een kapsel dat er goed uit ziet en mooi in model blijft. Ieder haartype is verschillend en heeft andere zorg en styling nodig. Maar hoe weet je welke producten het beste passen bij jouw haar en de look die je wilt creëren? Lees snel verder en kom alles te weten over de verschillende haarstylingproducten en welke je het beste kunt toepassen met jouw haar(stijl). En maak kennis met producten uit onze nieuwste HV-productlijn.

1. Concrete clay; Clay
2. Back to the ocean; Sea salt spray
3. Hold it!; Hairspray
4. Rock your curls; Styling Cream
5. Flaxseed; Styling Gel
6. Shaper
7. Styling Powder
8. Shape Shifter
9. Styling Powder
10. Paste
11. Pomade

Hieronder geven we je alle informatie over bovenstaande stylingsproducten.

Clay

Clay is een erg geliefd product onder mannen. Het is een stroeve en droge substantie waarmee je een natuurlijke en warrige look kunt creëren. Haarklei heeft een sterke hold en geeft het haar veel textuur en volume met een matte finish. Dit product is zeer geschikt voor mannen met kort en fijn haar. 

Clay in gebruik: breng een kleine hoeveelheid product aan in droog haar. Kneed het in model voor een warrig en natuurlijk effect. Voor meer glans meng je de clay met een klein beetje pomade.

Pomade (oliebasis of waterbasis)

Pomade (ook wel shape shifter genoemd) is een natte en ‘sticky’ materie met een sterk uiteenlopende hold. Het geeft veel glans en is geschikt voor alle haarlengtes. Dit product wordt veelal gebruikt bij kapsels met een scheiding of een slicked back look. Je kunt door gebruik van dit product het haar makkelijk stylen en restylen. Het verschil tussen een pomade op oliebasis of waterbasis is dat een pomade op olie basis moeilijker uit het haar te wassen is dan een pomade op waterbasis.

Pomade in gebruik: voor veel glans breng je een kleine hoeveelheid product aan in handdoek haar en kam je het haar in model. Of: met behulp van een kam föhn je het haar droog in model. Breng het product daarna aan op droog haar.

Wax (oliebasis of waterbasis)

Een wax is een product dat net tussen een clay en een paste in zit. Een clay is iets droger en een paste is iets natter dan een wax. Een wax heeft sterke hold, glanzende finish en is geschikt voor kort tot middellang haar. Qua looks kan een wax gebruikt worden voor veel verschillende haarstijlen behalve de slicked back look. Het verschil tussen een wax op oliebasis en waterbasis is dat een wax op oliebasis moeilijker uit het haar te wassen is dan een wax op waterbasis. 

Wax in gebruik: met behulp van een kam föhn je het haar droog in model. Breng een kleine hoeveelheid product aan in je handpalm. Wrijf deze goed warm zodat de wax zacht wordt en kneed het daarna in het haar.

Paste

Een paste of cream (crème) is een crème-achtige substantie met een sterke hold. Een paste heeft een dunne textuur en geeft langdurige fixatie zonder hard te worden. Het is daarom een product waarmee je haar ook makkelijk te restylen is. Hierdoor is een paste voor bijna elk haartype geschikt. Vooral voor dik haar, onhandelbaar haar, langere lengtes of gekruld haar is een paste ideaal. Met dit product kun je een nonchalante, warrige look creëren. Het product is verkrijgbaar met verschillende soorten finishes.

Paste in gebruik: föhn het haar droog en breng een kleine hoeveelheid product aan in je handpalm. Wrijf deze goed warm zodat de paste zacht wordt en kneed het daarna in het haar. Bij een nattere paste (cream) breng een kleine hoeveelheid product aan in je handpalm en kneed je deze in nat haar. Je kunt je haar daarna droog föhnen met een diffuser of in de lucht laten drogen.

Flaxseed

Flaxseed is een krachtige en natuurlijke gel op basis van lijnzaad. Het geeft de natuurlijke krul karakter en verzorgt het haar tegelijkertijd. Flaxseed heeft een vitaliserend en hydraterend effect. Met deze gel wordt pluis en statisch haar voorkomen. Je kunt dit product gebruiken in alle haarlengtes. Ps. we gebruikten Flaxseed ook voor de krullen van Ali B.

Flaxseed in gebruik: breng de gel aan op handdoek droog haar. Neem de gewenste hoeveelheid lijnzaadgel in de palm van je hand en verdeel het product gelijkmatig over het haar. Kneed je haar voor extra definitie van de krul. Laat het haar vervolgens aan lucht drogen of droog het met een diffuser (op de laagste stand).

Rock your curls

Rock your curls cream is een romige styling crème. Deze crème zorgt voor een natuurlijke en pluisvrije krul. Het is speciaal ontwikkeld om je krullende haar te stylen en tegelijkertijd een goede verzorging te geven. Je kunt het product gebruiken in alle haarlengtes, zowel voor dames als voor heren. 

Rock your curls in gebruik: breng de crème aan op handdoek droog haar. Neem de gewenste hoeveelheid lijnzaadgel in de palm van je hand en verdeel het product gelijkmatig over het haar. Kneed je haar voor extra definitie van de krul. Laat het haar vervolgens aan lucht drogen of droog het met een diffuser (op de laagste stand). 

Sea salt spray

Sea salt spray is een erg ondergewaardeerd product als het aankomt op stylingproducten voor heren. Sea salt spray heeft een sterke hold, geeft het haar veel textuur met een matte finish. Dit product is geschikt voor alle haartypes, maar vooral voor fijn haar.   

Sea salt spray in gebruik: De sea salt spray is een pre-styling spray. Dit betekent dat je dit product gebruikt voordat je het haar in model brengt. Zorg er eerst voor dat het haar handdoekdroog is. Spray dan 3 tot 5 pompjes in het haar. Daarna kun je je haar in het gewenste model stylen en natuurlijk laten drogen. Voor extra hold kun je het haar droog föhnen. Daarna zou je nog een droog styling product kunnen gebruiken zoals een clay.

Hairspray

In tegenstelling tot veel andere stylingsproducten is hairspray van Haarvisie een ‘droog’ product. Hairspray is een populair product om op een natuurlijke manier stevigheid in je haar te krijgen. Hairspray geeft het haar een ‘droog fixatie’ effect. Het product is geschikt voor alle haartypes en verzwaart het haar niet, wat ook een voordeel is. 

Hairspray in gebruik: houd de spray om een afstand van zo’n 30 centimeter van het haar. Houd de spuitbus in beweging. Zo voorkom je dat het haar op een plek (te) veel product opneemt. Wil je veel volume creëren? Spray dan dicht bij de aanzet. Vervolgens masseer je de spray in je haar en breng je het in het gewenste model.

Styling powder

Styling powder is een poeder die zorgt voor volume en textuur in het haar. Het heeft een sterke hold en zorgt voor een matte look. De styling powder kun je direct op de aanzet van het haar aanbrengen. Dit product is zeer geschikt voor alle haartypes. 

Styling powder in gebruik: föhn eerst je haar droog, strooi wat poeder over het haar en breng het haar in model. Daarna zou je nog een styling product kunnen gebruiken zoals een clay.