Wat is het verschil tussen echt haar & synthetische extensions?

Het is een steeds voorkomender straatbeeld, prachtige hairextensions die voor een volle bos krullen zorgen. Extensions worden vaak gezet voor haarverlenging, maar ook voor het voller maken van je haar of om een tijdelijk kleurtje toe te voegen aan je party look.

Extensions echt haar

Dit brengt ons tot de extension hamvraag: Extensions van echt haar versus nep haar. Extensions zijn verkrijgbaar in 100% human hair of in synthetische vorm, maar wat zijn de voor en nadelen van beiden en welke vorm past het beste bij jouw wensen?

Synthetische extensions

Synthetische extensions zijn over het algemeen gemaakt van nylon, polyester en modracrylic. Voor veel mensen is de prijs van deze extensions de reden dat ze kiezen voor nep in plaats van echt haar. Op internet vind je al een complete set voor maar €5,-. Hieronder hebben we de voordelen en nadelen tegenover elkaar gezet om je een duidelijker beeld te geven van wat je kunt verwachten van synthetische extensions. Ze zijn heel makkelijk in te zetten en goedkoop, maar je kunt er niet mee slapen of douchen en je kunt je haren ook niet stijlen, föhnen of krullen.

Voordelen     Nadelen
Goedkoop     Weinig kleurkeuze
Kleurvast     Niet mogelijk om te verven
Makkelijk in te zetten     Niet hittebestendig
    Pluizig en klit snel
    Niet mee slapen en douchen

Extensions echt haar

Onder echt haar verstaan we mensenhaar, maar ook dierenhaar. De meeste hair extensions van echt haar zullen echter gemaakt zijn van 100% mensenhaar. Haarvisie biedt alleen extensions van 100% human hair aan omdat het een natuurlijkere look geeft, goed is van kwaliteit, prachtig glanst, geverfd kan worden en ook nog eens met een warmte bron te stylen is. Ze gaan dus ook een stuk langer mee dan synthetische extensions. Het grootste nadeel, is dat het echte haar een stuk prijziger is dan nep haar, maar op lange termijn zul je waarschijnlijk goedkoper uit zijn als je dagelijks hairextensions wilt dragen.

Voordelen     Nadelen
Gaat lang mee     Duurder
Hittebestendig     Niet zelf in te zetten
Verliest geen glans
Mag geverfd worden
Slapen en douchen mag

extensions van echt haar, haarextensions, extensions echt haar

De beste extensions voor jou!

Zoals je kunt zien zijn synthetische extensions alleen geschikt voor een tijdelijke haarverlenging, bijvoorbeeld voor een feestje. Wij raden daarom altijd aan om te kiezen voor extensions van echt haar als je voor een langere periode extensions wilt dragen. Great Lengths hairextensions zijn kwalitatief het beste en worden wereldwijd het meeste gebruikt. Het is niet voor niets de nummer 1 keuze van Haarvisie. Great Lengths is de uitvinder van de hairextensions. Sinds de introductie 20 jaar geleden staan de hairextensions van Great Lengths bekend om hun superieure kwaliteit en worden ze wereldwijd het meeste gebruikt.

Wil je graag een persoonlijk advies ontvangen voor het laten zetten van hair extensions van echt haar bij Haarvisie? Vul dan ons intake formulier in en we voorzien je graag van advies, een inschatting van de prijs en plannen eventueel meteen een afspraak met je in!

Meer lezen over haarstyling & lifestyle