5 haarkleur technieken voor heren 2023/2024

Haarkleuring voor heren? Dat is allang geen taboe meer! We hebben voor jullie gekeken wat er mogelijk is en wat de trends voor eind 2023 en 2024 zijn. We hebben er 5 verschillende technieken voor jullie uit gehaald, die we natuurlijk graag met jullie doornemen. In dit blogitem alle ins en outs, en wil je advies over welke kleur of -techniek voor jou kan werken? Neem dan zeker contact met ons op.

De grey cover

Als je al een beetje grijs wordt en hier niet helemaal happy mee bent, dan is er een manier om dit op te lossen. Overweeg dan eens een 5-minuten-kleuring en een grey cover. Binnen vijf minuten ga je weer terug naar je eigen haarkleur. Zo goed als, want de dekking is niet 100%, maar toch genoeg om voldoende te coveren. En geen zorgen; geen rode of oranje gloed in je haar, maar juist een heel natuurlijk effect! Het is een kleurmethode die wel heel langzaam vervaagt.

True grey

Naast de grey cover heb je ook nog een true grey. Een true grey is een product dat je grijze haar (als het al grijs is) nog mooier en nog intenser grijs maakt. De true grey geeft een warme gloed. Dit is natuurlijk precies wat je wilt bereiken. Ongewenste geeltinten die in grijs haar voorkomen worden met een true grey verwijderd. 

Natuurlijke highlights

Natural highlights (natuurlijke highlights) zijn ook bekend als ‘sunkissed hair’. Hiermee krijg je de zomerse gloed letterlijk weer terug in je haar. Net alsof je de zon in geweest bent. Het oogt wat speelser en zorgt voor wat meer diepte in je haar. Hierdoor lijkt het ook juist wat voller; een soort driedimensionaal effect dus.

Full bleach

We gaan door naar de full bleach. Met een full bleach wordt je haar volledig blond of heel licht gemaakt. Je kunt dan zelf vervolgens kiezen of je er een grijze of een blonde toning overheen wilt doen. Of, als je echt in een gekke bui bent, kun je ook zelfs gaan voor een roze of blauwe toning. Het vervaagt wel, dus hou er rekening mee dat je er ook qua onderhoud wat voor over zult moeten hebben. 

Na de bleach kun je kiezen voor platinablond of grijstinten. Maar je kunt ook gaan voor een grey, iced color, boter- of honing blond tint. Funky colors, zoals denim blue, zeegroen of pink zijn natuurlijk (ook) altijd mogelijk.

Touch-up

Tot slot hebben we de touch-up kleurtonen. Zowel grijs, dekkend als intensief – je natuurlijke kleur benadrukken, daar draait de touch-up om. Deze was je er bij elke wasbeurt iets meer uit en zal dus geen uitgroei geven, maar juist vervagen.

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van wat nieuwe technieken. Genoeg opties zoals je hebt gelezen, dus doe er je voordeel mee. We wensen jullie nu alvast veel succes, plezier en natuurlijk een kleurrijke winter!

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van wat nieuwe technieken. Genoeg opties zoals je hebt gelezen, dus doe er je voordeel mee. We wensen jullie nu alvast veel succes, plezier en natuurlijk een kleurrijke winter!