Praktische product- en stylingtips voor heren

Als je bij de kapper bent geweest en je een nieuwe coupe hebt, hoort daar natuurlijk een bijpassend product bij. Dat product gebruik je, want anders zit het nooit zoals toen je de salon verliet, right?! Waarschijnlijk heb je in de salon al wat tips gekregen over welke producten bij jou en jouw stijl/styling passen. We nemen de tips voor styling en bijbehorende producten toch nog een keertje met je door in deze blogspecial. Doe er je voordeel mee!

Zeezout spray

We beginnen met de zeezout spray. Dit is een spray die je voor het föhnen in je haar sprayt om meer stevigheid te krijgen. Als je het haar gewassen hebt, spray je het in je haar. Een paar spraytjes is genoeg. Vervolgens kam je het door en föhn je het in model. Dit doe je of met de losse hand, of met een föhnborstel. Je merkt dat op een gegeven moment dat er stevigheid ontstaat. En dit is de basis voor je coupe.

Volumepoeder

Nadat je de basis voor je coupe gelegd hebt, zou je gebruik kunnen maken van een volumepoeder. Dat is een poeder die in een soort zoutvaatje zit. Je tipt volumepoeder, al wrijvend met je vingers, als het ware aan de hoofdhuid. Als je dan weerstand krijgt merk je dat het haar eigenlijk al goed zit. Er zijn mensen die daarna nog een spray gebruiken om het haar nog steviger te krijgen; een haarlak. Maar er zijn ook mensen die na volumepoeder nog gebruik maken van een pomade, of van een clay.

Meer glans met een pomade

Wil je wat anders? Of wat meer glans in je haar? Gebruik dan een pomade. Die is vaak ook op waterbasis verkrijgbaar. Ook heb je meer soorten, zoals ‘stevig’, ‘middel stevig’ en ‘zacht’. Ligt er net aan wat je zelf wilt. Als je een stevig product gebruikt, dan weet je dat je je handen de rest van de dag niet meer door je haar kunt halen. Maar gebruik je een zacht product, dan kan dit natuurlijk weer wel omdat het restylable is. The choice is yours. Het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Clays en pomades

Als je klaar bent (of niet – dus als je geen zeezout spray gebruikt, het haar niet föhnt en geen volumepoeder gebruikt) kun je ook altijd nog gebruik maken van een clay of van een pomade. Een clay gebruik je omdat dit een mat effect geeft. Je kunt een clay, cement of een mud gebruiken. Meestal zijn ze gemaakt op waterbasis. Deze producten zijn meestal alleen op droog haar aan te brengen, omdat ze op droog haar niet pakken.

Gebruik product op de juiste manier

Als je stylingproducten gebruikt (…of het nou een mat of glanzend product is en of het een pomade, cement of een clay is…), gebruik ze met de vingertoppen aan de hoofdhuid en niet in de lengtes en punten van het haar. Wat er dan gebeurt is dat je het haar alleen maar verzwaart en dat er niets aan de hoofdhuid zit, waardoor je haar geen stevigheid meer heeft. En dit is nu net wat je wél wilt met je coupe.