Wat is Pomade?

Pomade, het lijkt een nieuw product, maar wist je eigenlijk wel dat jouw opa dit vroeger ook gewoon gebruikte? Vooral in de jaren 50 en 60 was dit hét haarproduct voor mannen. Uiteraard zijn de pomades van nu wel een beetje anders dan toen, maar de essentie blijft hetzelfde!

Olie of water?

Er zijn kort gezegd twee verschillende soorten pomades: op oliebasis en op waterbasis. De pomade op oliebasis is ruwweg hetzelfde als de pomades van je opa. En nee dat is geen olijfolie of zonnebloemolie, maar petroleum. Een pomade op waterbasis zegt het al, de basis is geen vette olie maar water. De verschillen voor jou? Een pomade op oliebasis is moeilijker uit te wassen, maar daardoor wel makkelijker te restylen en heeft vaak een betere hold. Pomades op waterbasis zijn juist makkelijk uit te wassen en geeft een mooie shine, maar restylen is lastig omdat pomades het haar vrij stug maken. Restylen kan bij sommige pomades op waterbasis wel, maar dan moet je het haar weer nat maken. Dus..water of olie? Allebei zijn ze handig om in de kast te hebben liggen zodat je voor elke situatie de juiste pomade bij de hand hebt en je kunt ze natuurlijk ook tegelijk gebruiken.

Reuzel pomades

Het ambacht van de Barbier is enorm populair, straalt klasse uit en heeft daarbij ook dat rauwe randje wat het aantrekkelijk maakt voor veel mannen. We love it! Vanwege de populariteit zijn er ook enorm veel nieuwe pomades op de markt gekomen. Wij zijn grote fan van Reuzel en zijn pomades. En wist je al dat deze geweldige pomade ontwikkeld is in ons eigen Nederland?

De pommade van Reuzel wordt gemaakt in de VS en zijn niet getest op dieren. Reuzel pomade is verkrijgbaar in 4 soorten. Laat je adviseren door een van onze stylisten.

1. Reuzel green (medium hold, medium shine en op oliebasis)
2. Reuzel Red (medium hold, mooie diepe glans en op waterbasis)
3. Reuzel Pink (heavy hold, medium shine en op oliebasis).
4. Reuzel Blue (heavy hold, high shine en op waterbasis)

Looks

Welke pomade bij jou past? Dat ligt helemaal aan wat je gewenste kapsel is. Vooral bij de klassieke looks, zoals de pompadour of side-part, is een pomade een geweldig haarproduct. Inspiratie nodig? Hier een aantal looks die zeker profijt ondervinden van een goede pomade.

pomade look4, Pomade   pomade look3, Pomade

pomade look2, Pomade   pomade look1, Pomade

Meer lezen over herenkapsels & hairstyling

Voor meer haar inspiratie kijk eens op het Instagram account van Haarvisie in Rijswijk.