Heren, dit zijn de kapsels die je deze zomer overal zult zien

Summertime is coming! En het zijn de tijdloze kapsels die we deze zomer allemaal weer gaan zien. In deze blog special gaan we er liefst 5 met jullie doornemen, zodat jullie weer helemaal op de hoogte zijn en er deze zomer spik en span bij kunnen lopen! We zeiden het al, het zijn dit jaar de tijdloze kapsels. Die komen uit allerlei ‘tijdvakken’. Om het makkelijk te maken beginnen we daarom bij de jaren 20 en springen we, stap voor stap, naar 2022. Ready? Set? Let’s go!

De jaren 20; tijdloos en niet gevoelig

We beginnen met de jaren 20. Dit zijn tijdloze en niet gevoelige coupes, allemaal. We
beginnen met de losse zijscheiding.

Dit jaar zien we de moderne versie van de jaren 20: zijkanten opgeschoren of gedekt geknipt. Het haar wordt afgewerkt met een glansproduct. Als we echt heel veel glans willen hebben en een slick look willen maken dan gebruiken we een pomade. Als we dat niet willen maar hem juist wat meer nonchalant willen hebben, dan pakken we een matte paste en daar doen we de afwerking mee.

De pomade zou je op nat en op droog haar kunnen gebruiken. Voor een matte finish gaat er iets meer werk in zitten en moet je het haar eventjes föhnen.

De jaren 50; nonchalance

We gaan door naar de jaren 50. Ook hier looks die we dit jaar veel terug gaan zien. De kuif was toen helemaal in, de zijkanten waren toen ook kort opgeschoren, meestal in een fade geknipt (een low fade of een mid fade, niet te hoog opgeschoren). Wel dat je de contouren strak hebt en de huid ziet.

Er wordt meestal een glansproduct gebruikt, ook een pomade (het liefst op waterbasis, zodat je ‘m goed uit kunt spoelen en ‘s morgens gelijk weer kunt restylen). Dat kan dan met een fijne kam als je de pomade in je haar aangebracht hebt; met de kam helemaal goed door het haar en daarna de grove kant van de kam, om daarmee een beetje de nonchalante look te krijgen – waardoor je wat stripes door het haar ziet en waardoor het niet helemaal glad naar achteren is gekamd. En dan krijg je een beetje dat nonchalante gevoel.

De jaren 60; fades

Dan gaan we ietsjes vooruit in de tijd, naar de jaren 50 / jaren 60. Toen kregen we wel plots een hele sterke opscheer. Dat zijn kapsels die je echt wel om de 3 a 4 weken moet bijwerken.

De fade techniek werd daar gebruikt. Er werd een low fade, een mid fade en een high fade gebruikt (of een razor fade). Dat betekent dat een low fade een vrij lage opscheer is en dan gelijk lengtes gaat krijgen. Een mid fade is halverwege en een high fade is helemaal bovenin. Dan krijg je een hele lange opscheer en daar werd vaak een razor fade bij gebruikt dus dan werd het echt met het mes (of met de kortste stand van de tondeuse) helemaal tot op de huid opgeschoren.
De bovenkant was strak naar achter gekamd, met glans of met een matte finish. Dat kan alle twee. Ga je voor de matte finish, dan krijg je wat nonchalante lokken die een beetje los blijven vallen waardoor je wat meer volume krijgt bovenop.

En als je echte glans wilt, dan krijg een wat plattere en wat gladdere (lees: slicke) look. Het kan alle twee natuurlijk heel mooi. Die slicke look met wat meer glans is een wat zakelijker look die daar mooi bij past en de nonchalante look kun je wat meer dragen in je vrije tijd, zodat je beide kanten op kunt, zowel zakelijk als vrije tijd.

Tijdloos: de French & the English crop

Dan krijgen we de French & the English crop, voor zowel jong als oud. Een tijdloze coupe, die naar voren is gestyled. In de Franse versie zie je eigenlijk dat de zijkanten niet aansluiten maar dat de zijkant kort is opgeknipt. Of de hoofdhuid zichtbaar is daar kun je voor kiezen. Je kunt er ook een mid- of een high fade bij kiezen. En bovenop is het lang. Aan de voorkant is het lang dus het hangt echt op het voorhoofd en dat zou je kunnen afstylen met een hele nonchalante pasta, volumepoeder, zoutspray. Dat zijn producten die je daar erg goed bij kunt gebruiken. Ga je naar de Engelsen kijken, dan valt op dat zij aan de voorkant een wat strakkere pony (of überhaupt) voorkant hebben geknipt. Bovenop vrijkomt, zijkanten zeker in een mid of een high fade zelfs. Vrij kort opgeschoren en bovenop het haar wat strakker naar voren gekamd. Daar wordt vaak wel een glansproduct bij gebruikt. En het wordt wel messy naar voren gedragen net als de Franse versie, maar daar is de voorkant natuurlijk wat langer van. Dus daar krijg je een wat nonchalante look van. De Engelse variant is iets meer styling. De afwerking van de french crop wordt gedaan met volumepoeder en clay. Superstrak met veel glans!

Hierboven de English Crop (links) en de French Crop (rechts)

Dat waren ze! We hebben alle belangrijke tijdloze herenkapsels en bijbehorende technieken bekeken en besproken. Mocht je vragen hebben over een van deze kapsels, neem dan gerust contact met ons op. En alvast veel plezier en succes met het stylen van je haar!