Mannen, zo was, droog en style je je haar (3 tips!)

Ook nu het einde van alle coronaperikelen in zicht is, zien we helaas nog té vaak mannen die onvoldoende aandacht aan hun haar geven. En dan hebben we het niet alleen over styling, maar vooral ook over verzorging. Ook in onze salons hebben jullie -mannen- vaak vragen over de manier(en) waarop het haar verzorgd moet worden. Dus om jullie geheugen (en haar) even op te frissen, geven wij in dit blogitem 3 tips voor mannen om het haar beter/goed te verzorgen. En no worries, geen ingewikkelde taferelen, maar praktische tips die je makkelijk kunt toepassen! Lees snel verder!

mannen haar verzorging pexels-sebastian-voortman-715546

1. Was je haar grondig met goede producten

Klinkt simpel, maar toch wat extra aandacht voor deze tip. Want veel mannen gebruiken nog steeds producten op oliebasis, om hun haren te wassen. Niet doen. Gebruik bij het wassen van je haar een hoogwaardige shampoo zonder schadelijke ingrediënten. Heb je stylingproducten in je haar? Gebruik de shampoo dan eerst op droog haar om het vervolgens goed uit te wassen. Daarna kun je de shampoo nog een keer aanbrengen en uitspoelen. Het aanbrengen van shampoo is ook eenvoudig: goed verdelen, even laten intrekken en daarna afspoelen.

2. Drogen van je haar? Deppen!

Deze tip kunnen we niet vaak genoeg geven: wrijf je haar nooit droog! Kijk, we snappen dat je ‘s morgens misschien haast hebt, uit de douche komt en even snel je haar droog wrijft met een baddoek. Maar weet wel dat je hiermee je haar extreem beschadigt. Als je wrijft, zorgt dat ervoor dat je kleine breukjes veroorzaakt in je haar. De rest kun je wel invullen, toch? Je haar zal sneller zwak en dun worden. Daarom is deze tip ook erg belangrijk: dep je haar altijd droog. En gebruik je hitte tools, zoals een föhn? Zorg er dan voor dat je het niet te heet maakt voor je haar. Ook hitte zorgt namelijk voor beschadiging.

3. Stylen? Dat doe je zo!

Nu weet je dus hoe je je haar moet wassen en drogen, maar hoe zit het met stylen? Nou, hoe minder product hoe beter. Als je haar niet lekker in model blijft, gebruik dan niet meer en meer product, maar probeer eens een haarlak. Deze geeft meer hold zonder dat je meer product hoeft te gebruiken. En wil je je haar (zeker tijdens deze koude dagen) extra verzorgen en/of beschermen? Gebruik dan ook altijd hoogwaardige producten, zoals de Maxximum-lijn van Wella SP Men.

Bonustip, voor als je haarverlies wilt beperken: gebruik een speciale tonic bij je shampoo. Je kunt je haarverlies hiermee tot wel 50 procent beperken. 

Dat waren ze weer, gents. Doe er je voordeel mee. En laat je ook zeker (door ons) adviseren als je vragen hebt. Succes met het toepassen van deze praktische haartips.