Waar komt ‘balayage’ eigenlijk vandaan?

We zijn enorm fan van deze trend en hopen dat hij nog lang blijft bestaan, maar waar komt de balayage trend eigenlijk vandaan? Haarvisie, de beste Balayage kapper in de regio Den Haag zocht het uit!

Wat is ‘balayage’?

Balayage’ is het Franse woord voor ‘veeg’ of ‘vegen’. Bij het aanbrengen van een balayage wordt de verf als het ware over het haar heen ‘geveegd’. Er wordt vaak gebruik gemaakt van verf en een kwast of doorzichtige folies. Deze franse verftechniek is ontstaan tijdens de jaren ’70. Het klassieke kleurenpalet van blond en bruine tinten is gebaseerd op het bruine glanzende schild van een schildpad. Met de gouden ondertoon krijgt het haar meer glans en diepte.

Balayage door de tijd heen

Met alle verschillende trends als dip dye, ombre, sombre, ecaille etc. lijkt het wellicht alsof balayage een nieuwe trend is. Maar de technieken zoals ombre en dip dye zijn een moderne variatie op de balayage en zijn pas de laatste jaren opgedoken in het straatbeeld. De echte balayage ontstond in de jaren ’70 onder de toenmalige fashionista’s die op zoek waren naar een hippie look. Door de jaren heen bleef balayage aanwezig, maar kwam pas weer duidelijk op de voorgrond in de jaren ’90 toen iedereen de beachy surfer look nastreefde. Sinds de laatste vijf jaar is balayage weer een hit, voornamelijk omdat de natuurlijke look weer trendy is.

Waarom is balayage ineens zo populair?

Zoals met alle trends, beginnen ze vaak bij de sterren in Hollywood. Veel bekende celebrities hebben een balayage kleuring met als gevolg dat de kappersklant foto’s meeneemt van deze balayage kleuringen als voorbeeld. Zolang de sterren het blijven dragen, zal de balayage nog wel even een trend blijven. Benieuwd hoeveel een balayage kleuring kost en of het bij je past? Vul ons intake formulier in en we voorzien je graag van advies, een inschatting van de prijs en plannen eventueel meteen een afspraak met je in!

Haarvisie: Beste Balayage kapper

Bij Kapsalon Haarvisie in Rijswijk, vlakbij Den Haag kunt u een haar metamorfose krijgen van uw kapsel met een combi van Olaplex & Balayage.  Het is eigenlijk een feestje voor uw haar.

Meer lezen over Haarstyling & Lifestyle