Toner haar

We merken in de salon dat mensen vaak vragen hebben naar de toner. “Wat is het precies?” en “Waarom wordt het na een bepaalde kleuring over het haar gedaan?”

Wat is een toner?

Er komt vaak warmte in het haar vrij wanneer je dit kleurt met een ontkleuringsproduct (blondering/oplichting). Dat komt door het oplichten van het haar. Het gaat dan om rode, oranje of gele pigmenten. Dit zijn hele sterke pigmenten en moeilijk uit het haar halen, omdat ze snel weer terug komen.Daarom gebruiken wij na zulke kleuringen een toner. De toner zorgt ervoor dat al die warme pigmenten tijdelijk uit het haar verdwijnen. Een toner zorgt ervoor dat de blonde kleur van je haar wat natuurlijker wordt in plaats van een gelige geblondeerde kleur krijgt. Dit kan een mooie koele blond kleur zijn of juist een mooie warme blond tint. Een toner is een uitwasbare kleuring en moet dus vaker herhaald worden. We zien vrijwel altijd dat gekleurd haar in het verleden al eerder opgelicht is en daardoor poreuzer, waardoor je de (lange) houdbaarheid niet kan garanderen.

Toner vs. Blondshampoo

Je zou het kunnen vergelijken met een blond shampoo. Het verschil is alleen dat een blond shampoo maar één wasbeurt zichtbaar is, terwijl een toner circa 2 à 4 weken zichtbaar blijft. Voor langere houdbaarheid van een toner raden wij wel aan om een blond shampoo er bij te blijven gebruiken. Meer weten over blondshampoo? Lees onze blogs over de effecten van blondshampoo en het gebruik van blondshampoo.

Olaplex bij blonderen

Wil jij je haar laten blonderen? Dan is het belangrijk dat je ook gebruik maakt van Olaplex. Het product vormt de garantie op prachtig haar, zonder dat de gebruikelijke beschadigingen tijdens het kleuren optreden. Kleurspecialisten zijn razend enthousiast over de Olaplex hairtreatment. Deze nieuwe methode wordt nu al in meer dan 60,000 salons in Amerika toegepast. We zijn bij Haarvisie gespecialiseerd in haarkleuring, Olaplex vormt een van onze nieuwste behandeltechnieken die je nog bijna nergens anders in Nederland kunt ondergaan. Interesse? Boek direct online je afspraak.

Meer lezen over haarstyling en lifestyle