Get inspired: kapsels en kleuren die in 2024 trending zijn

De tijd vliegt en de lente staat voor de deur. Hoog tijd dus om na te denken over nieuwe kapsels en/of haarkleuren. Want wil je een beetje bij de tijd blijven, dan kan het zeker geen kwaad om soms ook iets nieuws te proberen zo aan het begin van het jaar. Voor 2024 valt er gelukkig veel te kiezen, of je nu kort haar hebt of lang. Het maakt niet uit wat je natuurlijke haarkleur is: met de trends die wij in dit blogitem met je bespreken weten we zeker dat je geïnspireerd raakt. We updaten je in dit artikel over 5 nieuwe trends, van kapsels tot kleur. Veel leesplezier!

Face frames

Face framing is en komt weer helemaal terug! We merken het zelf ook in onze salons; er wordt veel naar gevraagd. Wat zijn face frames ook alweer? Face framing is een kleurtechniek, waarbij er als het ware een ‘frame’ (lijstje) wordt gecreëerd rondom je gezicht. Dit lijstje bestaat uit highlights die worden afgestemd op de vorm van je gezicht. Face framing wordt ook wel Money Piece genoemd omdat de contouren van het haar het kostbare lijstje om je gezicht vormen. Voordeel van face frames is trouwens ook dat het haar slechts deels wordt gekleurd; een laagdrempelige behandeling dus.

Wavy hair

Heb je een wafeltang? Dan kun je die dit jaar vaker uit de kast halen. Want golvend haar komt weer helemaal terug! Wavy haar bestaat uit natuurlijk ogende golven of natuurlijke losse krullen. Deze trend is vooral populair omdat ‘ie een nonchalante look geeft. Ook heb je bij wavy hair meer volume en textuur. Wavy hair is geschikt voor nagenoeg iedere haarlengte en voor bijna ieder haartype. Heb je van jezelf geen krullen? Dan moet je een wafeltang gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je je haar zo goed mogelijk beschermt, bijvoorbeeld met een hitte beschermend serum.

De slick back bun

De slick back bun, letterlijk vertaald ‘de gladde knot achter’, is een trend die voorlopig nog wel even blijft. De look is zo simpel als de naam, en daarom is de slick back bun ook zo populair: hij is minimalistisch, eenvoudig en praktisch. Om een slick back bun te creëren kam je je haar strak naar achteren en maak je een mooie knot. Wil je de look nog wat ‘gladder’ maken, dan kun je wat haarolie of haarlak aanbrengen. Zo zorg je ook dat het haar mooi bij elkaar blijft. En uiteraard kun je variëren, dus je zou je staart achter ook in twee delen kunnen verdelen, om elkaar heen draaien en in een knot zetten met twee strikjes of speldjes.

Color trend Honing blond

We kijken niet alleen naar kapsel trends, maar ook naar kleurtrends. Een van de populairste color trends van het moment is nog steeds Honing blond (Honey Blonde). Dit is een perfecte haarkleur voor dames die een warme gloed willen hebben, maar niet het onderhoud zoals bij fel blonde tinten. Doordat honing blond goed haalbaar is door subtiele low- en highlights, zal de look niet super snel uitgroeien. Honing blond is van zichzelf een wat meer ‘natural’ tint. Neem ook zeker een kijkje in de Honey Blonde creaties van Haarvisie; waar je zult zien dat deze trending kleur toepasbaar is bij verschillende huidskleurtinten. 

Color trend Caramel

We hebben het net gehad over honing blond. Maar mix je Honing Blond met ‘golden brown’ en een beetje rood, dan kom je uit op de Carameltint. Ook Caramel is een kleurtrend die dit jaar veel terug zal komen. Het is, net als honing blond, een wat warmere tint die perfect is voor dames met lichtbruin, ‘bronde’ haar. Bovendien is het ook een kleur die een verjongende werking heeft, op het oog dan natuurlijk. Je kunt met Caramel verschillende kanten op, en je kunt ook kiezen voor verschillende behandelingen: ga je voor caramel kleur met highlights of voor een caramel balayage? Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw haar? Neem dan zeker even contact op.

We told you, genoeg keuze om dit jaar trendy te zijn met je haar! Aan jou de keuze welke kant je op gaat. En twijfel je, of heb je vragen over wat nu echt bij jou zou kunnen passen? Dan zijn wij er voor je om je te adviseren. Maak direct een afspraak!