Face framing, de trend van het moment om je gezicht te laten spreken!

Ben je op zoek naar een nieuwe haarstijl waarbij je je haar een frissere look en tint geeft zonder al te veel tijd in de kappersstoel door te brengen? Dan is face framing misschien wel jouw nieuwe haarstijl! Met face framing krijg je highlights die subtiel overlopen in je eigen haarkleur, zodat je look natuurlijk blijft. Maar er is nog iets anders wat face framing bijzonder maakt. De titel verklapt het misschien al, maar wil je weten wat face framing zo bijzonder maakt? Lees dan zeker even verder!

Wat is face framing?

Face framing is een kleurtechniek op basis van highlights. Deze techniek wordt toegepast bij kleurbehandelingen, waarbij er highlights worden gecreëerd rondom het gezicht. Dit gebeurt door enkele lokken te kleuren en op te lichten. Het gezicht (de face) wordt letterlijk in een lijstje (frame) geplaatst. Vandaar ook de term. Door dit natuurlijke lijstje komt je gezichtsvorm er beter en mooier uit. Sommigen beweren zelfs dat dit lijstje ‘luxe’ oogt en het kapsel een kostbare (dure) look geeft. Daarom wordt deze stijl ook wel ‘money piece’ genoemd. Benieuwd naar voorbeelden van face frames? Bekijk hieronder dan ook ons speciale Pinterest bord voor voorbeelden en inspiratie.

3 redenen om voor face framing te gaan

Waarom zou je überhaupt voor een face frame kiezen? Nou, je kunt allerlei kanten op met kleuringen/highlights en afhankelijk van de stijl die je kiest, kan een kleurbehandeling bij een goede salon best lang duren. Maar met face framing is dit verleden tijd, want een face frame behandeling duurt aanzienlijk korter dan andere kleurbehandelingen. Dit is voor veel vrouwen een zwaarwegende factor bij de keuze voor face framing. 

Face framing is verder een ideale manier om je gezichtscontouren te accentueren. De aandacht gaat immers uit naar het gezicht. En hierbij lijkt het haar rondom je gezicht ook wat dikker, waardoor het haar optisch wat dieper en volumineuzer lijkt. Zeker als je wat dunner haar rondom je gezicht hebt is dit natuurlijk onwijs fijn. 

Een derde reden om voor face framing te kiezen is het feit dat deze look super trendy is. De echte face framing hype brak door in het voorjaar van 2022, maar nu – twee jaar later – barst de trend pas echt los. Je bent er dus zeker van dat je met deze look helemaal bij de tijd bent en kan shinen bij iedere gelegenheid.

Genoeg redenen en voordelen dus om voor een face framing behandeling te kiezen. Een bonus hierbij is dat deze behandeling weinig onderhoud nodig heeft.

Get hairspired with face framing!

We staan natuurlijk voor je klaar als je een face framing behandeling wilt of als je meer wilt weten of advies op maat wilt. Ook kun je online vrijblijvend een intake doen. Wij komen vervolgens bij jou in de lucht om aan te geven in hoeverre je wensen haalbaar zijn en welke tarieven hierbij horen.