De opvallendste haartrends voor het het najaar van 2023

Dat het herfst is mag duidelijk zijn! Maar gelukkig is storm Ciarán al vertrokken, dus hoog tijd om eens te kijken naar opvallende haartrends voor het najaar van 2023. Welke looks domineren het straatbeeld deze dagen en wat zijn de trends waarmee jij ook eens kunt experimenteren? We praten je in deze blogspecial bij over opvallende haartrends voor de laatste maanden van het jaar. En geen zorgen, er zit ongetwijfeld een kleurtrend tussen die bij jou past.

De deep red trend

Deze trend zetten we bewust vooraan! Want deze haartrend is al een tijdje gaande, maar ook in onze salons merken we dat er steeds meer naar wordt gevraagd. Steeds meer vrouwen kiezen voor een ‘deep dark red’ kleur. Deze kleurtrend is ook wel bekend onder de naam ‘Auburn’, die soms zelfs tegen het paarse aan hangt. Er zijn dus verschillende soorten deep red mogelijk. Laat je vooral goed adviseren over wat goed bij jou past. Ondanks verschillen tussen tinten en modellen, is één ding zeker: de deep red trend staat voor classy, jeugdigheid, en aantrekkingskracht. Een trend waarmee je écht indruk maakt. 

Natural color trend

Natuurlijk kun je de stoute schoenen aantrekken en meegaan in de deep red trend. Maar durf je het (nog) niet aan? No worries. Aan de andere kant van het spectrum staat namelijk de natural color trend, waarmee je juist zo dicht mogelijk bij je eigen haarkleur blijft. De tijd van constant statements maken met verschillende wilde kleuren ligt achter ons. En daarom zien we ook een opkomst van vrouwen die ervoor kiezen juist dicht bij zichzelf te blijven. Dat hoeft trouwens niet saai te zijn. Integendeel, geef je natuurlijke look eens een upgrade met bijvoorbeeld lichte, subtiele babylights of een faceframe highlights. Zo blijf je weliswaar dicht bij jezelf, maar kun je toch nog iets buiten je comfortzone treden.

De Chestnut trend

We hebben het in deze blog gehad over een opvallende kleurtrend en een opvallende trend waarbij kleuring minder een rol speelt. Dus we eindigen met een trend die een beetje van beiden heeft: de Chestnut trend, ook wel bekend als ‘Pure Auburn’.
Deze maanden zul je deze look heel veel terug zien, gegarandeerd. Chestnut is Engels voor kastanje, dus weet je waarschijnlijk meteen waar deze kleurtrend naartoe gaat: een warme, aardachtige (natuur)tint. Het is een look met een warme, koperachtige gloed in het haar. Net als deep red een classy kleur waarmee je deze gure dagen kunt shinen als een superster. Ga jij het nieuwe jaar straks ook in met een Chestnut look? 

Welke look je ook kiest, flaunt it! Draag je persoonlijkheid uit en durf eens een statement te maken. Dit zal je zelfvertrouwen een boost geven en hierdoor zit je ook gewoon weer lekkerder in je vel. En dat is toch wat we allemaal willen in de laatste maanden van het jaar?!