8 dingen die je beter niet kunt doen met je haar

Inmiddels weten we wel hoe je je haar het beste kunt verzorgen. Ook in de zomermaanden. Je haar laten groeien? Ook daarvoor hebben wij handige tips gegeven. Maar wat zijn nu de echte dont’s voor je haar? Welke dingen kun je beter weglaten uit je routine? Wij hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet. Hierbij de 8 meest gemaakte ‘hair mistakes’.

#1 – Je bezoek aan de salon uitstellen

Regelmatig een bezoekje brengen aan de salon heeft alleen maar voordelen. Wij zorgen ervoor dat je haren er weer gezond en fris uitzien. Kan jouw afspraak onverwachts niet doorgaan? Zorg er dan voor dat je je afspraak wijzigt en niet annuleert. Anders vergeet je misschien een nieuwe afspraak te maken en blijf je het uitstellen. Tip: Gespleten haarpuntjes? Maak direct een afspraak bij de salon. Want een kleine split wordt een grote split.

#2 – Conditioner overslaan

Een shampoo zorgt ervoor dat het haar wordt gereinigd – door de haarschubben te openen. Een conditioner daarentegen, geeft verzorging en sluit de haarschubben weer. Een échte must dus! En we begrijpen het: soms heb je geen tijd voor conditioner of wil je niet dat het je haar slap(per) maakt. Laat de conditioner daarom niet te lang intrekken. 2 minuten is voldoende. Spoel daarna grondig uit en laat geen restjes achter! Hierdoor kan het haar vet blijven. Tip: je mag je hoofdhuid overslaan. Gebruik de conditioner alleen op de lengten en punten.

#3 – Oud kussensloop

Verschoon je kussensloop 2 tot 3 keer per week. Dit is niet alleen goed voor je gezicht maar ook voor je haar. Er zit meer vuil op je kussensloop dan je denkt. Je ligt er met je haar en gezicht tegenaan. Hiermee creëer je snel vet haar en ook mee-eters in het gezicht! Je zou je kussensloop om de dag moeten verwisselen. Investeer in een satijnen kussensloop. Deze voorkomt o.a. klitten. Binnenkort verkrijgbaar bij Haarvisie!  Tip: was je je haar elke dag? Dan is 1 keer per week je kussensloop verschonen voldoende.

#4 – Slapen met nat haar

Je bed induiken met nat haar? Dat heeft veel nadelen. Nat haar is kwetsbaar en breekt sneller af. Daarnaast kan slapen met nat haar hoofdpijn veroorzaken en kan nat haar een broeihaard voor bacteriën zijn en dat is ook niet best voor je kussen(sloop). Zeker nu je braaf om de dag je kussensloop verschoont! Niet te vergeten: slapen met nat haar veroorzaakt snel een bad hair day. Je coupe droogt namelijk op een onnatuurlijke manier op. Succes met stylen de volgende ochtend! Tip: douche op tijd zodat je je haar aan de lucht kunt laten opdrogen.

#5 – Elastiekjes met metaal

Je haar in een knot of staart opsteken is geen probleem mits je een haarelastiek gebruikt. Hiermee bedoelen we de rubberen elastiek, oftewel een Invisibobble. Gebruik dus geen elastiekje met een metaal stukje ertussen. Deze zorgt voor haarbreuk doordat de haartjes ertussen blijven haken. Ook elastiekjes zónder metalen stukje zijn niet heel erg goed. Als je deze te strak inzet zal je haar uitvallen, door te veel druk op de wortels. De Invisibobble kent dit niet. Tip: maak ook zo min mogelijk strakke haardrachten, zoals een strakke staart of knot. Dit kan er misschien mooi uit zien voor een avondje weg maar maak hier geen gewoonte van. Naast de haarpijn die je krijgt zorgt het ook voor haaruitval.

#6 – Elke dag je haar föhnen

Föhnen is een snelle manier om je lokken te drogen. Als je goed met een föhn en borstel overweg kunt, kan je zo ook nog eens extra volume aan je look geven. Maar daarentegen zorgt de föhn er ook voor dat je haar kan uitdrogen. Probeer daarom niet iedere dag je haar te föhnen. Laat de föhn even liggen en laat je haar aan de lucht opdrogen. Ga je vaak aan de slag met borstel en föhn? Zorg er dan eerst voor dat je je haar voor ongeveer 80% droog krijgt met de föhn en je handen, voordat je met de borstel aan de slag gaat. Tip: gebruik altijd hittebescherming voordat je met de föhn of een andere hitte styling tool aan de slag gaat.

#7 – Je haar borstelen vanaf de wortel

Je haar borstelen van boven naar beneden veroorzaakt haken en klitjes. Je kunt het haar het beste opdelen in twee delen (middenscheiding). Begin dan onderaan met een passé en borstel zorgvuldig vanaf de haarpunt naar de wortel. Werk door naar boven totdat het hele haar is ontklit. Op deze manier zet je minder druk op het haar waardoor de kans op haarbreuk kleiner is.  Tip: borstelen in droog haar is het beste. Ook voordat je haar douchen. Nat haar is meer kwetsbaar.

#8 – Je haar droog wrijven

Je haren vinden het niet zo fijn als ze na een douchebeurt lekker wild en met veel spierkracht worden afgedroogd door een handdoek. Droogwrijven met de handdoek is funest voor het haar. De haarschubben gaan openstaan waardoor het haar makkelijk beschadigd en afbreekt. Tip: gebruik een Hair Turban. Wikkel je haar eenvoudig in de Turban en ga verder met je beauty routine! Je haar is binnen no-time handdoekdroog.