5 tips om je haar sneller te laten groeien

Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een volle bos haar. De een vindt het vervelend en de ander verlangt ernaar. Mooi, lang en dik haar is niet voor iedereen haalbaar. Soms lijkt het erop dat je haar niet meer groeit nadat het een bepaalde lengte heeft bereikt. Herken jij dit veelvoorkomende probleem? Dan is deze blog interessant voor jou! Je haargroei stimuleren hoeft namelijk niet duur of lastig te zijn. 

Tip 1. Drink minstens 2 liter water per dag

Net zoals je huid, heeft je haar ook hydratatie nodig. Als je onvoldoende water drinkt, zal je haar uitdrogen en dof en breekbaar worden. Drink daarom minimaal 2 liter water per dag. Het klinkt misschien cliché, maar het werkt écht voor een snellere haargroei en uiteraard gezond haar! 

Tip 2. Dit moet je eten voor prachtig haar

Goede haarproducten kunnen je op weg helpen naar de ideale, lange en volle lokken. Maar gezond haar begint bij de voeding. De juiste voeding levert bouwstoffen voor lichaams- en haarcellen. Zit dun en futloos haar in de familie? Verwacht dan niet dat je ineens een super volumineuze look krijgt. Genen zijn bepalend voor je haar maar door de juiste voeding kun je wel een verschil maken. Eet voldoende ijzer.

Zie hier je nieuwe boodschappenlijstje: 

Voeding Belangrijke voedingsstoffen
Zalmfilet Bevat omega-3, Vitamine B12 en ijzer. Het zorgt voor een gezonde hoofdhuid.
Groene groenten Spinazie, broccoli en o.a. bonen bevatten vitamine A, C, ijzer en calcium. Dit heeft je lichaam nodig om talg te produceren.
Noten Noten helpen het haar en hoofdhuid in conditie te houden. Ook zijn ze een goede bron van zink. Zink voorkomt haaruitval.
Eieren Eieren zijn goed voor alles. Ze bevatten proteïne, biotine en B12. 1 ei per dag doet wonderen voor je lichaam.
Kip of kalkoen Gevogelte is rijk aan proteïne en ijzer. Helpt tevens tegen broos haar.
Volkoren producten Eet bruin brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Deze zitten vol zink, ijzer en vitamine B.
Zuivel Zuivelproducten bevatten calcium. Dit stimuleert de haargroei. Drink en eet dagelijks melk of yoghurt. Dit zijn twee belangrijke bronnen van proteïne. Proteïne voorkomt haarbreuk.
Wortels De Vitamine A in wortelen geven je haar een prachtige glans en een gezonde hoofdhuid.

Wat voor voeding moet je vermijden? (Overmatige) consumptie van suiker en koolhydraten! Deze voedingsmiddelen veroorzaken haaruitval en dat willen we niet :). 

Tip 3. Gebruik jij hoogwaardige producten? 

Een van de meest voorkomende oorzaken van slechte haargroei is het gebruik van slechte haarproducten. In veel van deze (en bijna alle) producten zitten siliconen. Siliconen verzorgen je haar niet. Ze zorgen slechts voor een laagje om het haar heen. Hierdoor kun je het haar ook minder goed laten kleuren. Gebruik daarom goede basisproducten van hoge kwaliteit. 

Bezuinig niet op een goede shampoo, conditioner en/of masker. Ook de stylingproducten maken verschil voor de haarkwaliteit. Gebruik deze ook van uitsluitend hoogwaardige kwaliteit. Laat je adviseren in de salon over de juiste haarproducten voor jouw haar. 

Tip 4: Stel je salonbezoek niet uit

Zorg ervoor dat je haarlengtes sterk en gezond blijven. Wat moet je hiervoor doen? Je haar laten knippen door je stylist. Er wordt vaak gezegd dat je je haar moet laten knippen omdat het anders niet groeit. Dit is niet waar want haar groeit vanaf de hoofdhuid en niet van onder. 

Je moet je haar regelmatig laten knippen om (meer) gespleten haarpunten te voorkomen. Vooral bij lang haar. Indien je de gespleten haarpunten niet laat knippen, zal het haar verder naar boven splijten en breekt het uiteindelijk af. Dus je haar wordt (achteraf gezien) niet langer, nee.

Voor lang haar zal je (minimaal) iedere 3 maanden naar de kapper moeten gaan. En ons advies is: ‘’Laat alle gespleten haarpunten knippen en niet alleen de helft van de gespleten haarpunten. Dit schiet niet op. Alles of niets!’’

Tip 5. Ga op tijd naar bed!

Probeer minimaal 8 uur per nacht te slapen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich en ontdoet het zich van giftige afvalstoffen. Daarnaast wordt de haargroei versneld, doordat je meer uitgerust en gefocust bent. Voldoende slaap zorgt er ook voor dat je stressbestendiger bent. We weten allemaal dat stress een grote boosdoener is voor het haar. Voldoende slaap is dus essentieel als je lang en gezond haar wilt krijgen. 

Volg jij onze tips voor langer haar?