Mannen opgelet: zo gun en geef je jezelf de perfecte scheerbeurt!

Of je nu een strakke baard wilt creëren of gladgeschoren voor de dag wil komen, scheren is voor de meeste mannen wel echt een ding. Voor de een is het een praktische noodzaak en voor de ander een echt ritueel – en momentje voor jezelf. Maar wat jouw situatie ook is, je wilt natuurlijk wel het beste resultaat. Hoe je dat krijgt en welke producten je daarvoor gebruikt – dat lees je in dit baard item.

Reinig je huid goed

Je wilt geen scheerwondjes, huidirritatie, bultjes en vervuilde huidporiën. Daarom is goede reiniging van je huid essentieel bij het scheren. Gebruik om deze reden altijd een pre-shave product in combinatie met warm water, voordat je begint met scheren. Je baardharen en stoppels worden zo gehydrateerd en zachter gemaakt, zodat het scheren minder moeite (lees: kracht) zal kosten. Ook de poriën worden geopend, waardoor je minder irritaties en ongewenste effecten krijgt.

Maar welk(e) product(en) moet je dan gebruiken? Wij raden bij scheren altijd producten aan van Proraso. Het Italiaanse merk Proraso is met afstand het meest geliefde merk voor scheerproducten. Niet alleen in Italië, maar eigenlijk wereldwijd. Ook bij Haarvisie zijn we enorm fan van dit merk. Dus of je nu een pre-shave product zoekt, of scheerschuim of -creme; Proraso is een goed en betrouwbaar merk.

Gebruik goede scheerschuim of -crème

Scheerschuim wordt gebruikt zodat baardharen zacht blijven en niet uitdrogen bij het scheren. Daarom is het belangrijk dat je een goede scheerschuim of scheercrème gebruikt. Je wilt niet dat er parabenen, kunstmatige (kleur)stoffen, minerale oliën of siliconen in de schuim zitten. Ook hier is Prosaso een goede keuze. De producten van het merk bieden uitstekende bescherming en beperken scheerirritaties. Laat je ook zeker over Praraso producten informeren in onze salons.

Neem de tijd en houd je mes schoon en scherp

Ja, we zijn allemaal ontzettend druk. Maar dit betekent niet dat je snel moet scheren om er maar vanaf te zijn. Integendeel! Het is belangrijk dat je de tijd neemt en de juiste producten gebruikt. En begin je met scheren, start dan bij je wangen en scheer naar je kin toe (dit is met de haargroei richting mee). Blijf je mes tijdens het scheren schoonspoelen, bijvoorbeeld door ‘m onder te dompelen in lauw of warm water. Zo voorkom je onnodige irritaties. Ps. wil je een strakkere baard scheren? Lees dan ook deze tips voor een strakke baard.

Cool it down!

Ben je klaar met scheren – en heb je hier goed te tijd voor genomen?! Dan is het tijd voor een cooling down. Spoel je huid af met koud water of leg een ijskoude (hand)doek over je gezicht. Hierdoor worden de poriën gesloten en kun je de schuimresten van je huid verwijderen. Ook dit zorgt wederom voor minder irritatie.

Finishing touch

Ben je helemaal klaar met scheren, vergeet dan niet de (aftercare) verzorging. Breng een Proraso aftershave balm of (als je je ‘s morgens scheert) verzorgende dagcrème aan. Goede aftercare is belangrijk voor de hydratatie en heeft een verkoelende werking op je huid, zodat je huid goed kan ontspannen.

Proraso producten aanschaffen?

Wil jij aan de slag met deze tips en vraag je je af welke scheerproducten jij het beste kunt gebruiken? Laat je dan informeren in onze salons. Wij verkopen professionele Proraso scheerproducten al vanaf 5 euro. Ook voor baardolie, mesjes en trimmers kun terecht bij Haarvisie. We helpen je graag!

En wil je dat wij jouw baard glad scheren of in perfect model brengen? Maak dan nu een afspraak!