Keratine behandeling

Meer weten over keratine voor je haar?
Grote kans dat je deze pagina hebt gevonden omdat je opzoek bent naar informatie over keratine voor je haar. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over keratine. Zo leggen wij niet alleen uit wat keratine is en waarom men het gebruikt, maar we geven ook informatie over de werking en effecten van een keratine behandeling.

Keratine behandelingen worden steeds populairder. En niet zonder reden! Het is dé manier om je haar een goede en gezonde boost te geven. Wat de reden van je bezoek aan deze pagina ook is, hier lees je alles wat je moet weten over keratine.

Wil je een keratine behandeling door Haarvisie? ? Maak dan direct een afspraak!

Praktische informatie over de keratine behandeling

Wat is keratine?
Keratine is een lichaamseigen bouwstof van onder andere je haar. Het valt onder de noemer ‘proteïne’ (eiwit). Een groot deel van je haar bestaat uit keratine. Keratine maakt je haar sterk en gezond.

Maar het dagelijks leven zorgt tegelijkertijd voor beschadiging van keratine, en dus ook je haar. Niet alleen door hitte producten, zoals de föhn en de stijltang. Maar ook door het weer (kou, zon, water), veroudering, verzorgingsproducten van lage kwaliteit, chloor en zeewater (zout). Door deze externe omstandigheden verliest het haar keratine, en wordt het dus zwakker, minder gezond en lastiger hanteerbaar.

Wat doet een keratine behandeling?
Veel mensen krijgen – door een ‘tekort’ en beschadigingen aan de keratine – last van droog, statisch, pluizig, dof, weerbarstig en onhandelbaar haar. Komt dit je bekend voor? En wil je dit graag aanpakken? Maak dan direct een afspraak voor een keratine behandeling bij Haarvisie.

Een keratine behandeling geeft je haar een ‘keratineboost’, waardoor het glanzend, gezonder en minder pluizig wordt. Je haar wordt als het ware ‘opgevuld’ met keratine, waardoor het ook weer makkelijker in model te krijgen zal zijn. Bovendien heb je liefst 3 tot 4 maanden plezier van een keratine behandeling. Je hoeft dus niet iedere maand weer een keratine behandeling te ondergaan. Hoelang je er plezier van hebt is uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop je je haar verzorgt.

Hairextensions by Haarvisie

Meer voorbeelden van keratine behandelingen door Haarvisie?
Check onze Pinterest pagina.

Persoonlijk advies van Haarvisie

Voor wie is een keratine behandeling geschikt?
Een keratine behandeling is geschikt voor jong en oud, ongeacht haartype. Het is vooral belangrijk dat je nagaat waarom je een keratine behandeling wilt. Hoofdzakelijk zijn dat de volgende situaties:

 • Je wilt gekruld haar / krullen temmen en onder controle krijgen
 • Je wilt gezonder, glanzender en sterker haar
 • Je wilt je haar meer handelbaar krijgen, zodat het ook sneller in model te brengen is
 • Je wilt minder pluizig, dof of weerbarstig haar

Heb jij te maken met een van bovenstaande situaties? Dan is een keratine behandeling de ideale oplossing. Ben je nieuw bij Haarvisie? Klik dan hier voor een vrijblijvende intake. En ben je al eerder geweest? Dan kun je hier direct een afspraak maken.

Keratine behandeling geen garantie voor steil haar
Er bestaan veel vooroordelen over keratine behandelingen. Wanneer je een keratine behandeling overweegt, is het in ieder geval belangrijk te weten dat een keratine behandeling van Keratherapy geen straightening behandeling is. Keratherapy werkt met 100% formaldehyde vrije formules en deze verbreken de zwavelbruggen in het haar niet. Het haar wordt dus niet volledig steil, maar afhankelijk van het haartype worden jouw krullen / slagen ‘getemd’. Op deze wijze wordt het haar glanzender, meer pluisvrij en makkelijker handelbaar. Keratine slijt verder uit het haar bij regelmatig(er) wassen en stylen. De resultaten van de keratine behandeling zijn daarom ook niet permanent.

Een keratine behandeling door Haarvisie

Een keratine behandeling door Haarvisie is van de hoogste kwaliteit. We werken met de beste producten en op basis van 100% formaldehyde vrije formules. Deze formules verbreken niet de zwavelbruggen in het haar. 

Hoe ziet een keratine behandeling bij Haarvisie eruit?

 1. We starten met het grondig wassen van je haar. Hierdoor openen de haarschubben. Zo wordt de keratine beter opgenomen. Er wordt geen conditioner gebruikt.
 2. We borstelen en drogen het haar. Dit doen we totdat het voor minstens 75% droog is.
 3. Als het haar schoon en droog (genoeg) is, brengen we de keratine aan. Dit wordt passé voor passé gedaan, zodat het product goed en geleidelijk wordt opgenomen. Tegelijkertijd kammen we je haar goed door.
 4. We laten de keratine 50 tot 60 minuten inwerken. 
 5. Overtollige keratine wordt kort (!) uitgespoeld. Ook hier wordt geen conditioner of shampoo bij gebruikt. Voor het beste resultaat laten we zelfs wat restanten keratine achter.
 6. We föhnen je haar volledig droog. 
 7. Het haar wordt getangd tot het glad en soepel aanvoelt.

Let op: deze foto’s zijn direct na de keratine behandeling genomen. Dit kan een vertekend beeld geven.

Zoals je hierboven leest (en ziet): een keratine behandeling is intensief. Afhankelijk van de lengte en dikte van je haar kan een behandeling 2 tot 3,5 uur duren. Wanneer lang haar bijvoorbeeld heel erg fijn is, kan het zo zijn dat wij even lang nodig hebben als voor halflang haar en andersom.

Nazorg bij een keratinebehandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat de verwachtingen duidelijk zijn en ook de nazorg goed wordt uitgelegd. Hierbij spelen voornamelijk 3 aandachtspunten:

 1. Het haar zal, ook na de keratine behandeling, goed verzorgd moeten worden. Wij geven hierbij de juiste Keratherapy aftercareproducten mee, zodat je zo’n 3 maanden plezier hebt van de behandeling.
 2. Ook krul haar moet goed verzorgd worden na een keratine behandeling. Het moet nog steeds elke dag in model worden gebracht ondanks dat er keratine in zit.
 3. Ondanks dat het al eerder genoemd is: het haar wordt niet steil. Dit is een misvatting die we erg vaak terughoren. Ook al beloven andere salons dit misschien wel; een keratine behandeling biedt hier geen garantie voor.

Onze stylisten gaan graag met jouw haar aan de slag, zodat je het prachtige haar krijgt dat je verdient. Maak direct een afspraak of vul het intakeformulier in.

Tarieven van een keratinebehandeling

Wil je weten wat het tarief is van een keratinebehandeling bij Haarvisie? Het tarief hangt sterk af van (de conditie van) jouw haar.

Vaak wordt er gedacht dat een keratinebehandeling prijzig is. Maar dit valt mee. Keratine is van zichzelf een relatief duur product. Maar het is voor ons belangrijk om genoeg keratine te gebruiken voor het beste resultaat. Wij doen absoluut geen concessies aan de kwaliteit van onze keratine behandelingen en dus ook niet op de gebruikte hoeveelheid keratine. 

Jouw haar is onze belangrijkste focus en voor ons is het belangrijk dat je er na een keratine behandeling ook zo lang mogelijk van kunt genieten.

Overtuigd? Maakt dan direct een afspraak voor een keratinebehandeling door Haarvisie.

Heb je vragen?
Mail ons op salon@haarvisie.nl of stuur een bericht via:

Je kunt voor alle behandelingen direct een afspraak maken op onze website.

Waarom Haarvisie?

? Verkozen tot beste salon van ZH
? Ruim 25 jaar ervaring
?️ 15 jaar Keratherapy salon
ℹ️ Uitgebreid advies op maat
?? Aandacht voor jou
? Digitaal advies mogelijk
? Vooraf helderheid over tarief

Meer informatie over

Reviews Haarvisie

Reviews: keratinebehandeling

Vandaag mijn derde Keratinebehandeling gehad bij Haarvisie. Emerly, je liet me echt niets te wensen over! De professionaliteit en liefde voor het vak is aan alles te merken. Vooral bij zo’n lange behandeling: ik werd tot in de laatste minuutjes vriendelijk en met volle toewijding behandeld.

Doordat alle stadia van de behandeling met zoveel zorg en aandacht worden uitgevoerd, plus de persoonlijke adviezen, blijft het effect telkens best wel lang in mijn haar zitten (een paar maanden langer dan normaal is bij keratinebehandelingen). Daarom blijf ik hier terugkomen, ondanks dat ik niet meer in Rijswijk woon. Bedankt!

Soheyla juni 11, 2020

Het ondergaan van een keratine behandeling is niet alleen maar heel fijn voor je haar, het is ook nog pure verwennerij. Glaasje bubbels als je dat wil, hand maskertje, koekjes, fruit. Ik heb fijn, droog, krullend haar. Met de keratine erin is het een stuk minder droog, zachter en glanzender. Het doffe is eraf. Inmiddels is de keratine uit mijn haren, dan merk je ook weer echt het verschil

Chelly Janssen juni 2, 2020

Mijn ervaring met de keratine behandeling is goed bevallen ondankst de enge verhalen die je op internet erover leest. Het is pluisvrij en glanzend. Voordat de behandeling begon werd duidelijk verteld wat ik kon verwachten. Daarna ging ze beginnen met de behandeling, ze vertelde wat ze deed en waarom en in de tussentijd kreeg ik drinken en lekkere koekjes. Ben echt ontzettend blij met mijn haar, het voelt weer als nieuw.

Fleur van der Valk mei 8, 2020