De vooroordelen van de keratine behandeling besproken

De keratine behandeling is een populaire en veelgevraagde behandeling. Zoals altijd bij dit soort behandelingen, gaan er ook veel vooroordelen rond die mensen afschrikken. De grootste vooroordelen zullen we in dit blog behandelen.

Vooroordeel 1 – de behandeling zou slecht voor je haar zijn

Dit is een van de grootste misverstanden over de behandeling. Keratine is namelijk een lichaamseigen stof. Het is proteïne. Haren die te weinig keratine bevatten worden slap en futloos. Om je haar weer die éxtra boost te geven, wordt er keratine toegevoegd aan je haar. Omdat het een lichaamseigen stof is, is het dus níet schadelijk voor je haar. Keratine legt een soort laagje om je haar heen die er door bepaalde soorten shampoos weer afgewassen kan worden, bijvoorbeeld shampoo’s met sulfaten er in. Deze shampoo’s op zichzelf zijn niet schadelijk voor je haar, maar kunnen wel het effect van een keratine behandeling teniet doen. Achterop de verpakking kan je bij de ingrediënten zien of er SLS (Sodium Lauryl Sulphate) of ALS (Ammonium Lauryl Sulphate) in zit. We verkopen in de salon sulfaatvrije shampoo’s.

Vooroordeel 2 – keratine zou een chemische stof zijn

Ook dit is een grote fabel. Keratine is, zoals hierboven al verteld, een stof die je lichaam zelf aanmaakt. Een keratine behandeling wordt dan wel een behandeling genoemd, waardoor je al snel denkt aan een of andere chemische behandeling. Keratine op zichzelf is geen behandeling. Wist je dat je haar zelfs uit 88%! uit keratine bestaat. Beetje raar als een behandeling met keratine dan slecht voor je haar zou zijn toch?

Vooroordeel 3 – door een behandeling zou je haar steil worden

Je ziet vaak voor en na foto’s van keratine behandelingen, waarbij krullende haarbossen veranderen in prachtig steil haar. Dit komt echter niet door de keratine behandeling, maar doordat de stylisten in de weer zijn gegaan met een föhn en of steiltang. Je haar heeft door de keratine een extra beschermlaagje er om heen gekregen die goed beschermd tegen de hitte van de föhn en/of steiltang. Maar een keratine behandeling is dus ook perfect bruikbaar bij krullend haar dat haar krul moet behouden.

Hebben jullie zelf nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze gerust en we komen er op terug.

Rijswijk, Den Haag

Meer lezen over haarstyling en lifestyle